Hlavní obsah

Éra Federera s Nadalem končí, nastupuje Murray, předpovídá Agassi

HONGKONG

Dlouholetá nadvláda Rogera Federera a Rafaela Nadala nad světovým mužským tenisem se prý chýlí ke konci. Takový názor zastává Američan Andre Agassi. Podle bývalé světové jedničky přichází čas dalších hráčů, z nichž by mohl do dění v ATP tour nejvýrazněji zasáhnout Skot Andrew Murray.

Článek

"Myslím, že tu možná máme střídání stráží. Ti dva na vrcholu ztrácejí půdu pod nohama před hráči jako jsou Novak Djokovič, Murray nebo Juan Martin del Potro," podělil se Agassi o názor v telefonickém rozhovoru s novináři.

Tvrzení bývalého skvělého hráče a majitele osmi grandslamových titulů podporuje poslední vývoj událostí na mužském okruhu. Španěl Nadal má i přes věk pouhých 23 let vleklé zdravotní potíže a v současnosti bojuje se zraněními již od překvapivého vypadnutí ve čtvrtém kole French Open.

Švýcar Federer sice v Paříži vyhrál, následně opanoval i Wimbledon, ale ve finále US Open ho porazil právě Del Potro. Celkové výhry na grandslamovém turnaji se tak kromě dvojice zmíněných velikánů dočkal poprvé někdo jiný od Australian Open 2008. Tehdy na prvním grandslamu sezóny triumfoval Djokovič.

Podle Agassiho má Federer stále šanci dokázat velké věci, v 28 letech už však tyto naděje bude čím dál více omezovat věk. U Nadala se obává, že zdravotní potíže jsou chronického charakteru. "Když máte potíže s koleny, většinou se opakují a není to jednoduché. Proto si myslím, že ho to bude pronásledovat po celou kariéru," vysvětlil Agassi.

Možného budoucího krále vidí ve dvaadvacetiletém Murraym, současné světové trojce, přestože skotský tenista dosud nedosáhl na grandslamový triumf. "Z hlediska talentu je Murray tou postavou, která by mohla vyhrát několik grandslamů. Když se podívám na jeho hru v porovnání s ostatními hráči, má vše, co potřebuje k tomu, aby vyhrával a porazil kohokoliv na kterémkoliv povrchu," uzavřel Agassi.

Reklama

Související témata:
  Kosťuková - Vondroušová dnes 16 : 00
20240420T16 : 00:00+0200
Kosťuková vs. Vondroušová
Kosťuková vs. Vondroušová
Kosťuková
Vondroušová