Hlavní obsah

Tenistka Kvitová prohrála ve finále v Linci s Wickmayerovou

Tenistka Petra Kvitová nedosáhla na titul z turnaje v Linci, který by byl jejím druhým na okruhu WTA v kariéře. Devatenáctiletá Češka podlehla ve finále třetí nasazené Yanině Wickmayerové z Belgie 3:6, 4:6. "Byl to skvělý týden, i když neskončil, jak jsem si představovala. Doufám, že se sem za rok vrátím," prohlásila Kvitová při vyhlašování.

Foto: Paul J. Bereswill, ČTK/AP

Česká tenistka Petra Kvitová

Článek

"Momentálně převládá smutek, ale myslím, že s postupem času to bude radost z turnaje, protože jsem hrála výborný zápasy," řekla ČTK.

V nevyrovnaném prvním setu mladých tenistek prohrávala Kvitová už 0:3, ale ziskem tří her za sebou srovnala krok. Při podání Wickmayerové pak měla dva brejkboly na 4:3, ale ani jeden nevyužila a místo nadějného vedení sadu po 42 minutách ztratila.

"Yanina na tom byla líp fyzicky a hrála rychleji. Já se snažila, někdy to jde zápas bojovností zlomit, ale dnes bylo ve výměnách vidět, že má navrch. Já hodně kazila a nebyla jsem pořádně na nohách, ostatně jako obvykle, když prohraji," konstatovala Kvitová.

Oproti semifinále s Agnieszkou Radwaňskou česká hráčka ve finále více chybovala a nedostávala se tolik do tlaku ze svého razantnějšího forhendu. I proto prohrála podání hned na úvod druhé sady. Ještě otočila na 2:1, ale pak počtvrté v duelu přišla o servis.

Češka měla na své straně publikum, které si přálo delší zápas, jenomže už nenašla síly ani variantu, jak utkání zdramatizovat. Zápas skončil hned po prvním mečbolu a míči v síti z rakety Kvitové.

Při vyhlášení se obě hráčky společně smály. "Přála jsem jí k narozeninám," prozradila Kvitová. Belgičanka oslaví v úterý dvacetiny a od organizátorů dostala vedle poháru i slavnostní koláč.

Rodačka z Bílovce hrála své druhé finále turnaje WTA v kariéře, v její sbírce ale zatím zůstane jen lednový triumf z Hobartu.

S Wickmayerovou letos Kvitová prohrála již potřetí. Poprvé odešla poražena v Estorilu a podruhé na US Open, kde nakonec Belgičanka postoupila až do semifinále a díky tomu je 24. hráčkou světa.

Po finálové účasti v Linci se Kvitová v pondělí posune ve světovém žebříčku dvouhry WTA z 55. místa k padesátce.

LINEC (tvrdý povrch, dotace 220 000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Wickmayerová (3-Belg.) - Kvitová (ČR) 6:3, 6:4.
Čtyřhra - finále:
Grönefeldová, Srebotniková (1-Něm./Slovin.) - Jansová, Rosolská (2-Pol.) 6:1, 6:4.

Reklama

Související témata: