Hlavní obsah

Wilander kvůli rodině končí u daviscupového týmu

STOCKHOLM

Bývalý nejlepší světový tenista Mats Wilander po sedmi letech odstoupil z funkce kapitána švédského daviscupového týmu. Vítěz sedmi grandslamových turnajů ve dvouhře se rozhodl odejít z rodinných důvodů.

Článek

"Chci být víc doma a se svými dětmi," řekl listu Aftonbladet Wilander, jenž žije se svou manželkou Sonjou a čtyřmi dětmi převážně ve Spojených státech. "Bylo to těžké rozhodování. Definitivně jsem se rozmyslel před třemi dny," uvedl pětačtyřicetiletý tenista, který se 21. listopadu představí v exhibici v pražské O2 Aréně.

V roli kapitána přivedl Wilander daviscupový výběr jednou do semifinále. Naposledy ho vedl v zářijové baráži o Světovou skupinu proti Rumunsku, které jeho svěřenci porazili 3:2.

Mnohem lépe si v týmové soutěži vedl jako hráč. V 80. letech minulého století pomohl Švédsku ke třem triumfům a navíc dalším čtyřem finálovým účastem. Už v roce 1986 dal přednost soukromému životu a kvůli svatbě vynechal finále s Austrálií, které jeho krajané prohráli 2:3.

Wilanderovým nástupcem by se mohl stát další bývalý hráč elitní světové pětky Thomas Enqvist. Švédy čeká v březnu v prvním kole Davisova poháru Argentina.

Reklama