Hlavní obsah

Nešťastník Rusedski byl na jiné planetě

PRAHA

Velká Británie ztratila své místo mezi tenisovou elitou, když prohrála v baráži Davisova poháru s Marokem 2:3 na zápasy a rozloučila se se Světovou skupinou. Tim Henman a Greg Rusedski prohráli úvodní dvouhry, a i když ještě srovnali stav na 2:2, v rozhodujícím singlu nestačil Rusedski v Casablance na domácího Hichama Araziho.

Foto: internet

GREG RUSEDSKI. Narozen: 6. září 1973 v Montrealu. Profesionálem od roku 1991. Nejvýše v žebříčku: čtvrtý (1997).

Článek

Mezi oběma tenisty se přitom rozpoutala opravdová tenisová bitva. První sadu vyhrál Rusedski 7:5, druhý set získal stejným poměrem Arazi. Třetí set dospěl až do tie-breaku, ve kterém měl navrch Rusedski, jenže Arazi mohutně podporovaný publikem dokázal odvrátit tři setboly a nakonec celou sadu získat ve svůj prospěch.

Přestávka nepomohla

Poté byl celý zápas po vzájemné dohodě mezi oběma daviscupovými kapitány a rozhodčím odložen pro špatnou viditelnost na pondělí. Rusedski doufal, že přestávka mu prospěje k otočení nepříznivého vývoje.

"Cítil jsem, že jsem dnes hrál o něco lépe než včera, ale bohužel to nestačilo," sdělil smutně britským novinářům po zápase. Rusedski nakonec v tie-breaku prohrál i čtvrtý set a zatímco v Casablance se rozpoutaly tenisové oslavy, Britové - tak pyšní na svůj Wimbledon - odcházeli se svěšenými hlavami.

"Byla hrozná chyba ztratit náskok ve třetím setu. Připadal jsem si, jako bych byl včera na úplně jiné planetě," kál se Rusedski. Naproti tomu Arazi tvrdil, že to nebyl jeho ůplně nejlepší zápas, ale s výsledkem je pochopitelně spokojen. "Nebyl to sice tenis nejvyšší kvality, ale dopadlo to skvěle,"  rozdával úsměvy na všechny strany.

Oporou od roku 1995

Zato Rusedski by se po zápase nejraději stal neviditelným. Poté, co prohrál dvouhru s marockou jedničkou El Ayanouim se chtěl rehabilitovat vítězstvím alespoň tentokrát, ale opět to nevyšlo. A k úspěchu bylo tak blízko.

Přitom od roku 1995, kdy rodilý Kanaďan Rusedski reprezentuje v Davisově poháru Velkou Británii, prohrál ve dvouhře jen 7 z dvaadvaceti zápasů ve dvouhře.

Reklama

Související témata: