Hlavní obsah

Wozniacká skrečováním zápasu vyvolala rozruch, teď ji budou vyšetřovat

PRAHA

Velký rozruch vyvolala úterním zápasem na turnaji v Lucemburku Dánka Caroline Wozniacká. Devatenáctiletá tenistka vedla nad domácí hráčkou Anne Kremerovou 7:5 a 5:0, nakonec ale zápas skrečovala kvůli zranění. A ihned se začalo spekulovat o sázkařské aféře. Nyní bude šestou hráčku světa vyšetřovat Ženská tenisová asociace (WTA).

Foto: Sebastien Pirlet, Reuters

Dánská tenistka Caroline Wozniacká je ošetřována během zápasu s Anne Kremerovou z Lucemburska

Článek

Dánská tenistka Caroline Wozniacká byla krůček od postupu do dalšího kola na turnaji v Lucemburku. V prvním kole vedla nad domácí hráčkou Anne Kremerovou už 7:5 a 5:0. Nakonec si však osmifinále nezahraje. Co se stalo? Šestá hráčka světa  utkání skrečovala kvůli poranění kolene, které jí v průběhu zápasu museli ošetřovat.

"Utkání bych nejspíš dohrála, ale v dalším kole bych určitě nenastoupila. A tak jsem zvolila sportovní přístup a pustila jsem dál soupeřku, která zde navíc hraje před domácím publikem," vysvětlovala své rozhodnutí Wozniacká v dánském deníku Ekstra Bladet.

O svém zranění a následném skrečování hovořila devatenáctiletá tenistka již během zápasu. Za stavu 3:0 ve druhém setu mluvila v rámci povoleného koučování se svým otcem a zároveň trenérem Piotrem Wozniackým. A obsah jejich konzultace mohl díky mikrofonům slyšet celý svět. Během chvíle vzrostl počet sázek na outsiderku Kremerovou.

Zápas tak vzbudil podezření... Ženská tenisová asociace (WTA) jej bude nyní vyšetřovat jako možný sázkařský podvod. "Je jasné, že lidé sází na mé zápasy, někdy vyhrají, jindy prohrají. Já jsem ale čistá. Pokud někdo nevěří, že jsem zraněná, můžu mu ukázat snímky z nemocnice i zprávu od turnajového fyzioterapeuta," hájila se Wozniacká.

A její otec dodal: "Dceři jsem řekl, aby se při další výměně stran, ať už to bude 5:0, 4:1 nebo 3:2, rozhodla, jestli bude schopna hrát další zápas. Jsem na ni pyšný, že neriskovala zdraví a dala šanci soupeřce."

Reklama

Související témata: