Hlavní obsah

Záchrana byla jen prvním krokem

PRAHA

Německo, Velká Británie, Slovensko, Brazílie, to jsou některé z tenisově silných zemí, které opouštějí elitní společnost Davisova poháru. Česko naproti tomu baráž znovu zvládlo skvěle a je třeba dodat: jako vždy. Od roku 1981, kdy se Světová skupina hraje, naše reprezentace nikdy nesestoupila a teď vzhlíží ke čtvrtečnímu losu 1. kola příštího ročníku.

Foto: DPA/EPA

Tenista Paradon Srichapan z Thajska gratuluje Jiřímu Novákovi k výhře

Článek

Únorová porážka s Ruskem nás letos poslala do Thajska na baráž, ale může si současný daviscupový tým troufnout třeba až na semifinále, které hrál naposledy v roce 1996? Česká jednička Novák si je jist, že ano... "Upřímně řečeno, já o tom nejsem přesvědčený," míní Jan Kodeš, který před 23 lety byl u toho, když jsme získali nejcennější mužskou týmovou trofej.

"Abychom zaznamenali takový úspěch, musel by Novák podávat vrcholné výkony ve dvouhrách, ale také ve čtyřhře. Že se deblu brání kvůli únavě? To není argument! Je přece českým prvním hráčem...," říká bez obalu hráč, který v Davis cupu získal pro naši zemi dohromady v singlech i deblech historicky nejvíce vítězství: rovných šedesát.

Kodeš chválí Berdycha

I Kodeš však chválí tým za zvládnutou baráž v Thajsku. Se svými zkušenostmi dobře ví o všech nástrahách, které utkání venku přináší. "Jednoduché to jistě nebylo. Hlavně že vše výborně zvládl debutant Berdych. Má vynikající servis, ale je třeba vědět, že takových talentů jako on, je po světě spousta. Je něco jiného být stý na světě a ve dvacítce," upozorňuje wimbledonský vítěz z roku 1973.

"Nejsme na ústupu, ba naopak," vzkázal Novák z Bangkoku. Rok 2004 by měl ukázat, zda má pravdu. Novák, Štěpánek, Berdych a někdo k nim. Tohle složení se jeví silné a mohlo by mít i na zvučné soupeře.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články