Hlavní obsah

Nadal opět potvrdil zájem hrát Davis Cup a ocenil české hráče

Pokud se opět nezraní, neměl by Rafael Nadal chybět ve finále Davisova poháru proti českým tenistům. Druhý hráč světa ve čtvrtek zopakoval svůj zájem nastoupit začátkem prosince za Španěly v Barceloně. Zároveň vyzval katalánské fanoušky k hojné podpoře a upozornil, že Češi jsou nebezpečnými soupeři.

Foto: Shaun Best, Reuters

Španělský tenista Rafael Nadal zopakoval, že by si finále Davis Cupu rád zahrál.

Článek

"Davisův pohár je pro mě velmi vzrušující, protože reprezentuji Španělsko. A v závěru sezóny je největším cílem, který vyčnívá nad všechny, obhájit výhru. A doufám, že za vydatné pomoci fanoušků si ponecháme salátovou mísu ve svém držení," řekl Nadal. Mluvil s médii shodou okolností zrovna v době, kdy Radek Štěpánek v Praze hovořil o svých plánech před zápasem o salátovou mísu.

Španělé budou v utkání favority, s čímž Nadal souhlasil. "Kdo hraje v Davis Cupu doma, tak je vždycky favoritem, ale ani favorité nevyhrávají pokaždé. Musíme naši pozici na kurtu potvrdit," řekl Nadal.

Češí prý slabiny nemají

Vítěz Davisova poháru z roku 2004 a v případě nominace jasný první hráč výběru kapitána Alberta Costy ale český tým nepodceňuje. "Nemají slabiny," uvedl čtyřnásobný vítěz Roland Garros. "Mají dva vyrovnané hráče, Tomáše Berdycha a Radka Štěpánka, kteří vytvářejí dobrý debl. Proti nim si nemůžete být předem jisti, že máte vyhráno," dodal.

Se Štěpánkem i s Berdychem má Nadal pozitivní bilanci. Třicetiletého Štěpánka porazil ve všech čtyřech zápasech, poprvé při své premiéře v Davis Cupu v Brně 2004. S Berdychem má vyrovnanější skóre. Z osmi vzájemných duelů vyhrál Nadal pět, naposledy letos v Cincinnati.

Finále Davisova poháru se uskuteční od 4. do 6. prosince v olympijské hale Palau Sant Jordi v Barceloně. Kapitáni musí nahlásit čtyřčlenné nominace pro utkání deset dnů před losováním.

Reklama