Hlavní obsah

V exhibici světových jedniček v Macau porazil Sampras Agassiho

MACAO

V exhibičnímu duelu dvou bývalých tenisových jedniček v jihočínském Macau zvítězil Pete Sampras nad Andrem Agassim ve třech setech. První dvě sady si rozdělili američtí veteráni v poměru 6:3 a 3:6, následný "super tiebreak" ukončil Sampras esem v poměru 10:8.

Foto: Bobby Yip, Reuters

Pete Sampras (vpravo) a Andre Agassi během exhibičního zápasu v Macau

Článek

Americké legendy, které dohromady získaly 124 turnajových vítězství, připomněly v exhibici fanouškům doby, v nichž se jako dva protiklady střetávaly na kurtu. Zatímco Sampras vystupoval rezervovaně a zářil především při podání a volejích, excentrický Agassi vynikal na returnu. Ve vzájemných zápasech si vedl lépe Sampras v poměru 20:14.

Z památných bitev hráči vzpomínali především na poslední vzájemný duel. Ten se odehrál ve finále US Open v roce 2002. Po čtyřech setech se radoval Sampras a přidal do sbírky rekordní čtrnáctý grandslamový titul. O rekord ho připravil až na letošním Wimbledonu Švýcar Roger Federer.

Právě s Federerem změřil Sampras síly na stejném místě v exhibici před dvěma roky v listopadu. I tehdy se z výhry 7:6, 6:4 radoval americký veterán.

Reklama