Hlavní obsah

Južnyj prodloužil nadvládu ruských tenistů na turnaji v Moskvě

Turnaj v Moskvě vyhrál pošesté za sebou ruský tenista. Třetí nasazený Michail Južnyj v nedělním finále porazil Srba Janka Tipsareviče po setech 6:7, 6:0 a 6:4. Mezi ženami v ruské metropoli kralovala Italka Francesca Schiavoneová, která ve finále nedala šanci Olze Govorcovové z Běloruska, kterou porazila 6:3 a 6:0. V českém finále v Lucemburku vyhrály deblistky Benešová a Záhlavová-Strýcová.

Článek

Sedmadvacetiletý Južnyj si s o dva roky starším soupeřem poradil za dvě a tři čtvrtě hodiny. Tipsareviče, se kterým ve dvou dosavadních zápasech na okruhu ATP prohrál, připravil o premiérový titul v kariéře.

Rodák z Moskvy si připsal první letošní a celkově pátý titul. Finálovým triumfem prodloužil nadvládu domácích tenistů v ruské metropoli, kteří turnaji vládnou od roku 2004.

Mezi ženami se z titulu radovala Francesca Schiavoneová. Italka ve finále nedala šanci Olze Govorcovové z Běloruska, kterou porazila 6:3 a 6:0. Devětadvacetiletá Italka vyhrála teprve druhý turnaj v kariéře.

Osmá nasazená hráčka se sice více prosazuje na antuce, závěr sezony v Moskvě ji ale zastihl ve skvělé formě. V sobotním semifinále povolila Aljoně Bondarenkové jen čtyři gamy a finále bylo ještě rychlejší.

Čtvrtfinalistka Wimbledonu Schiavoneová hrála o titul letos i v Praze a minulý týden v Ósace. Na Štvanici prohrála ve třech setech s Rakušankou Sybille Bammerovou, v Japonsku byla nad její síly Australanka Samantha Stosurová.

O osm let mladší Govorcovová hrála ve finále podruhé v kariéře, na svůj premiérový titul si ale musí ještě počkat.

Benešová získala pátý deblový titul

Deblový titul na tenisovém turnaji v Lucemburku získal pár Iveta Benešová, Barbora Záhlavová-Strýcová. Ve finále porazila druhá nasazená dvojice další Češky Vladimíru Uhlířovou s Renatou Voráčovou po setech 1:6, 6:0 a 10:7.

Pro šestadvacetiletou Benešovou znamená dnešní úspěch pátý deblový titul v kariéře, se Záhlavovou-Strýcovou vyhrála také loni ve Stockholmu. Její o tři roky mladší kolegyně vyhrála turnaj ve čtyřhře počtvrté. Letos se obě dostaly i do finále v Monterrey a Praze.

Titul ve dvouhře v Lucemburku získala Švýcarka Timea Bacsinszká, která přehrála Němkou Sabine Lisickou 6:2, 7:5.

MOSKVA
Muži, dvouhra - finále:
Južnyj (3-Rus.) - Tipsarevič (6-Srb.) 6:7 (5:7), 6:0, 6:4.
Ženy, dvouhra - finále:
Schiavoneová (8-It.) - Govorcovová (Běl.) 6:3, 6:0.
LUCEMBURK
Dvouhra - finále:
Bacsinszká (Švýc.) - Lisická (6-Něm.) 6:2, 7:5.
Čtyřhra - finále:
Benešová, Záhlavová-Strýcová (2-ČR) - Uhlířová, Voráčová (ČR) 1:6, 6:0, 10:7.
STOCKHOLM
Dvouhra - finále:
Baghdatis (Kypr) - O. Rochus (Belg.) 6:1, 7:5.
Čtyřhra - finále:
Soares, Ullyet (1-Braz./Zimb.) - Aspelin, Hanley (2-Švéd./Austr.) 6:4, 7:6 (7:4).

Reklama

Související témata: