Hlavní obsah

Tenistka Wozniacká hájí své odstoupení ze zápasu v Lucemburku

DAUHÁ

Dánská tenistka Caroline Wozniacká odmítá nařčení, že by za její skrečí minulý týden v Lucemburku měly být sázky. Devatenáctiletá hráčka byla skutečně zraněná, nyní se však její stav zlepšuje a už trénuje na Turnaj mistryň v Dauhá.

Foto: Sebastien Pirlet, Reuters

Dánská tenistka Caroline Wozniacká je ošetřována během zápasu s Anne Kremerovou z Lucemburska

Článek

Wozniacká vzdala minulý týden zápas proti domácí Anne Kremerové za příznivého stavu 7:5, 5:0 a okolnostmi se brzy začala zabývat asociace WTA. "Neměla jsem šanci dohrát, tak jsem se rozhodla vzdát. Nemá to nic společného se sázením, takže nevidím žádný problém," prohlásila čtvrtá hráčka světa.

Ve stehenním svalu prý pociťovala bolest za stavu 5:5 v první sadě a nechala se ošetřit. Ve druhém setu za ní přišel za stavu 3:0 její otec Piotr a ruchové mikrofony zaznamenaly, že jí radí, aby zápas vzdala. Hned poté se začaly množit internetové sázky na výhru Kremerové. "Říkal mi, že pokud nemůžu hrát, ať raději vzdám a nezničím si šanci i na další turnaj (v Dauhá)," potvrdila Wozniacká.

Vyšetření v nemocnici potvrdilo namožený sval. "Už se to ale zlepšuje, uvidíme, jak se to vyvine zde," dodala po dnešním tréninku, který absolvovala v dějišti Turnaje mistryň s ovázaným stehnem. Po rozhovorech s představiteli WTA si je mladá tenistka jistá, že jí nehrozí za skreč žádný trest. "Neudělala jsem nic špatně. Není na tom nic podezřelého," uzavřela.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články