Hlavní obsah

Serena Williamsová posílí Američanky ve finále Fed Cupu

Serena Williamsová posílí americké tenistky ve finále Fed Cupu proti Itálii. Letošní vítězka Australian Open a Wimbledonu se vrací do sestavy USA poprvé od roku 2007 a měla by být hlavní postavou výběru kapitánky Mary Joe Fernandezové v duelu, který se uskuteční 7. a 8. listopadu na antuce v Reggiu Calabria.

Foto: Anja Niedringhaus, ČTK/AP

Americká tenistka Serena Williamsová

Článek

"Každý kapitán chce mít v týmu nejlepší hráčky a Serena je nejlepší, takže věřím, že to dokážeme," řekla Fernandezová. Američanky mají na kontě rekordních sedmnáct fedcupových titulů, ale naposledy dokázaly triumfovat před devíti lety v roce 2000.

Serena Williamsová hrála naposledy Fed Cup v roce 2007 proti Belgii a její bilance je sedm výher ze sedmi zápasů. Její sestra Venus v nominaci není. Serenu Williamsovou v týmu doplňují čtvrtfinalistka US Open Melanie Oudinová, Alexa Glatchová a deblová jednička Liezel Huberová.

Italky podle očekávání nominovaly světovou jedenáctku Flavii Pennettaovou a sedmnáctou hráčku dvouhry Francesku Schiavoneovou, která minulý týden získala svůj druhý turnajový titul v kariéře. Výběr kapitána Corrada Barazzuttiho doplňují Sara Erraniová a Roberta Vinciová.

Reklama