Hlavní obsah

Wozniacká v křečích vyhrála i druhý zápas na Turnaji mistryň

DAUHÁ

Caroline Wozniacká vyhrála i druhý zápas na tenisovém Turnaji mistryň v Dauhá. Rusku Věru Zvonarevovou, která nahradila zraněnou krajanku Dinaru Safinovou, porazila 6:0, 6:7 a 6:4. Dlouho jednoznačné utkání nakonec trvalo téměř tři hodiny a v závěru nebyla Dánka daleko od toho, aby duel kvůli křečím vzdala. První semifinalistkou se stala Serena Williamsová po výhře 6:2 a 6:4 nad Jelenou Dementěvovou.

Foto: Kirsty Wigglesworth, ČTK/AP

Dánská tenistka Caroline Wozniacká na Turnaji mistryň v Dauhá.

Článek

Čtvrtá nasazená Wozniacká šla po středečním vítězství nad Victorií Azarenkovou jasně za dalším úspěchem a nad Zvonarevovou vedla už 6:0 a 5:2. Potom se ale Ruska vzchopila, dovedla druhou sadu do tie-breaku a tam Wozniackou přetlačila poměrem 7:3.

V třetím setu se opět do trháku dostala mladá Dánka, od stavu 3:1 její výkon ale viditelně limitovalo zranění stehenního svalu. Právě kvůli němu musela vzdát za prakticky vyhraného stavu už duel 1. kola minulý týden v Lucemburku.

Po ošetření se na kurt vrátila, se soupeřkou ale musela svádět dlouhé výměny a brzy se přihlásily křeče. Téměř po každém míči se musela protahovat a v jednu chvíli se slzami v očích dokonce padla na zem.

Zvonarevová ale nedokázala výhodu využít a rozhodující balon poslala do sítě. Wozniacká se tím výrazně přiblížila postupu do semifinále, nad jejím zdravotním stavem ale visí velký otazník. "Vůbec nechápu, jak jsem to mohla dotáhnout. Teď už se cítím lépe, ale musím to chladit a zajít si na masáže. Udělám všechno pro to, abych byla na zítřek připravená," prohlásila Wozniacká, kterou čeká na závěr základní skupiny Srbka Jelena Jankovičová.

To duel mezi budoucí světovou jedničkou Serenou Williamsovou a Dementěvovou tolik dramatu nepřinesl. Ruska ztrácela důležité míče především při vlastním podání, při němž udělala deset dvojchyb. Američanka tak vyhrála i třetí zápas a postoupila do semifinále z prvního místa.

Zvonarevová měla problémy 

Také Zvonarevová měla při utkání problémy, tekla jí krev z nosu. O několik hodin později se rozhodla z prestižního turnaje odstoupit a na závěrečný zápas ji vystřídá Polka Agnieszka Radwaňská. Ta má pořád teoretickou šanci postoupit.

Duel mezi budoucí světovou jedničkou Serenou Williamsovou a Dementěvovou tolik dramatu nepřinesl. Ruska ztrácela důležité míče především při vlastním podání, při němž udělala deset dvojchyb. Američanka tak vyhrála i třetí zápas a postoupila do semifinále z prvního místa.

Svůj první zápas na turnaji vyhrála Venus Williamsová, která hrála i na třetí pokus dlouhou třísetovou bitvu. Proti Světlaně Kuzněcovové vyhrála hladce první set 6:2, poté však nevyužila řadu příležitostí a druhou sadu ztratila v tie-breaku. Rozhodující set se zlomil v devátém gamu, kdy Kuzněcovová přišla o podání, a zkušená Američanka už si zápas nenechala vzít.

Turnaj mistryň v Dauhá (tvrdý povrch, dotace 4,55 mil. dolarů):
Bílá skupina:
Wozniacká (4-Dán.) - Zvonarevová (9-Rus.) 6:0, 6:7 (3:7), 6:4.
Kaštanová skupina:
S. Williamsová (2-USA) - Dementěvová (5-Rus.) 6:2, 6:4, V. Williamsová (7-USA) - Kuzněcovová (3-Rus.) 6:2, 6:7 (3:7), 6:4.

Reklama