Hlavní obsah

Zraněná Safinová chce hrát v lednu turnaj v Brisbane

BRISBANE

Dva dny po svém odstoupení z Turnaje mistryň vinou zranění zad se tenistka Dinara Safinová rozhodla, že se na první Grand Slam roku Australian Open rozehraje na lednovém turnaji v Brisbane. Ruska vzdala ve středu po jedenácti minutách první utkání se Srbkou Jelenou Jankovičovou a přišla tak o post světové jedničky, o který měla v Dauhá bojovat s Američankou Serenou Williamsovou.

Foto: Kirsty Wigglesworth, ČTK/AP

Dinara Safinová musela kvůli bolavým zádům odstoupit z Turnaje mistryň

Článek

Turnaj v Brisbane se hraje od 3. do 10. ledna a účast na něm potvrdily mimo jiné také mladší ze sester Williamsových, Srbka Ana Ivanovičová a další bývalé světové jedničky z Belgie Kim Clijstersová a Justine Heninová. "Turnaj v Brisbane bude ideální, abych ještě před Australian Open hrála soutěžní utkání a trochu potrénovala," napsala třiadvacetiletá Safinová v tiskovém prohlášení.

Ruska měla problémy se zády tři měsíce, ale podle posledních informací její velké bolesti ustupují. "Myslím, že budu v pořádku, alespoň pro to rozhodně udělám všechno," prohlásila Safinová.

Problémem jsou únavové bolesti bederních obratlů a plotének. "Jak jsem se hnala za prvním místem na žebříčku, tělo se opotřebovalo. Dám se do pořádku, i když lékaři nejsou tak optimističtí," ujistila před šestitýdenním volnem.

Reklama

  0 : 0 Kosťuková - Vondroušová 0 : 0 probíhá Živě
20240420T17 : 15:00+0200
Kosťuková vs. Vondroušová
Kosťuková vs. Vondroušová
Kosťuková
Vondroušová