Hlavní obsah

Agassiho pikantní přiznání: Nosil jsem paruku!

NEW YORK

Někdejší vynikající tenista Andre Agassi zásobuje svět i nadále pikantními historkami. Zatímco ve středu rozvířil poklidné vody přiznáním, že v 90. letech bral drogy a lhal po pozitivním dopingovém testu, nyní vyrukoval s prohlášením, že nosil příčesek.

Foto: Alastair Grant, ČTK/AP

Americký tenista Andre Agassi

Článek

Bývalá světová jednička vše uveřejnila ve svých memoárech Open, které míří na knihkupecké pulty. Agassi, jehož image byla zpočátku založena zejména na nepřehlédnutelné dlouhé hřívě, se nemohl smířit s tím, že ztrácí vlasy. „Každé ráno, když jsem vstal, nacházel jsem další a další vlasy na polštáři. A pak taky v odtoku, v umyvadle, všude,“ popisuje Agassi.

Proto začal používat paruku. „Ptal jsem se sám sebe, chceš opravdu nosit příčesek, na tenisovém kurtu? A odpovídal jsem si: co jiného mám dělat,“ doplňuje Američan v knize.

Právě neposlušná paruka ale prý způsobila porážku ve finále grandslamového French Open 1990. „Večer před zápasem jsem stál ve sprše a cítil, jak se paruka rozpadá. Zpanikařil jsem a volal hned bratrovi. Totální katastrofa, řekl jsem mu. On se na to podíval a řekl, že to dá dohromady pomocí sponek.“

Celkem na paruku použili dvacet sponek. Agassiho zajímalo, zda bude příčesek držet, bratr mu na to odvětil, že jen pokud se nebude moc hýbat. Jít s takovým plánem do tenisového finále, to byla mise předem odsouzena k nezdaru. „Bylo to fiasko. Během zápasu jsem se modlil. Ne pro vítězství, ale aby nedošlo k trapasu a příčesek vydržel.“

Po čase Agassi zcela změnil svou image, přiznal pleš a shodil hřívu, na kurtech se objevoval zcela oholen. K tomu ho podle jeho slov navedla jeho tehdejší manželka, herečka Brooke Shieldsová. „Řekla mi, že bych si měl oholit hlavu. Bylo to, jako by mi řekla, že bych si měl vytrhat všechny zuby. Ale po čase jsem si to rozmyslel,“ uvádí Agassi.

Reklama