Hlavní obsah

Ljubičič se v Lyonu dočkal titulu po dvou a půl letech

LYON

Chorvatský tenista Ivan Ljubičič se na turnaji v Lyonu dočkal po dvou a půl letech zisku titulu na okruhu ATP. Třicetiletý hráč v nedělním finále Lyon Grand Prix porazil domácího deblového specialistu Michaela Llodru 7:5, 6:3.

Článek

Bývalý třetí hráč světového žebříčku Ljubičič se dosud naposledy radoval z triumfu v červnu roku 2007 v Hertogenboschi. V Lyonu získal svůj celkově devátý titul, ten první si na konto připsal v roce 2001 shodou okolností právě na tomto halovém turnaji.

V Lyonu Ljubičič plnil roli třetího nasazeného a svým vítězstvím zřejmě zaskočil francouzské fanoušky, kteří se už těšili na triumf svých barev. Vysoký Chorvat byl totiž jediným zahraničním hráčem ve čtvrtfinálové osmičce.

Stachovskij vyhrál v Petrohradu druhý turnajový titul v kariéře

Ukrajinec Sergej Stachovskij vyhrál turnaj v Petrohradu. Ve finále zdolal Argentince Horacia Zeballose po setech 2:6, 7:6 a 7:6. Až 93. hráč světa se radoval z druhého titulu v kariéře, ten první získal loni v Záhřebu při premiérové účasti na turnaji okruhu ATP.

V duelu dvou překvapivých finalistů dlouho dominoval Argentinec, jenž měl do tohoto týdne jediný vyhraný zápas z turnajů ATP. Vítěz několika challengerů potvrzoval svou aktuální formu a pestrou hrou získal první set i řadu brejkových šancí v druhé sadě.

Zápas se zlomil v tie-breaku, kdy Stachovskij ze stavu 0:3 uhrál šest míčů v řadě a zanedlouho už podával na vítězství v zápase v rozhodujícím setu. Zeballos však zabojoval a vynutil si další zkrácenou hru. V té měl ale znovu více štěstí třiadvacetiletý Ukrajinec.

PETROHRAD (tvrdý povrch, dotace 663 750 eur):
Dvouhra - finále:
Stachovskij (Ukr.) - Zeballos (8-Arg.) 2:6, 7:6 (10:8), 7:6 (9:7).
Čtyřhra - finále:
Fleming, Skupski (Brit.) - Erlich, Ram (1-Izr.) 6:4, 3:6, 10:6.
LYON (tvrdý povrch, dotace 650 000 eur):
Dvouhra - finále:
Ljubičič (3-Chorv.) - Llodra (Fr.) 7:5, 6:3.
Čtyřhra - finále:
Benneteau, Mahut (Fr.) - Clément, Grosjean (Fr.) 6:4, 7:6 (8:6).
VÍDEŇ (tvrdý povrch, dotace 574 750 eur):
Dvouhra - finále:
Melzer (7-Rak.) - Čilič (1-Chorv.) 6:4, 6:3.
Čtyřhra - finále:
Kubot, Marach (Pol./Rak.) - Knowle, Melzer (Rak.) 2:6, 6:4, 11:9.

Reklama

Související témata: