Hlavní obsah

Tenista Novák: Štěpánek s Berdychem mohou porazit kohokoliv. I Španěly

PRAHA

Jiří Novák, bývalý pátý hráč světa, opět vezme raketu do ruky. Že by se chystal další návrat na tenisové kurty? Kdepak. Úspěšný tenista se představí v sobotu 21. listopadu v Praze na exhibici tenisových legend v čele s Edbergem a Beckerem. Avšak poté se zase vrátí ke své rodině a fotbalu, kterému se po skončení tenisové kariéry začal věnovat. Fandit bude i českým reprezentantům ve finále Davis Cupu. "Šance na úspěch nevidím tak černě," říká mimo jiné Novák.

Článek

V roce 2009 zažil sportovní svět několik zajímavých návratů. A tak na úterní tiskové konferenci k exhibici Advantage Tennis vyvstala otázka, zde se na kurty nechce vrátit i bývalá česká tenisová jednička Jiří Novák. "Kdepak, nic takového neplánuji. Sice tenis dál hraju, ale pouze na úrovni klubových soutěží v Česku a Německu. Turnajový okruh mi ale nechybí," přiznal čtyřiatřicetiletý tenista, který se nyní věnuje fotbalu.

"Hraju za TJ Haná Prostějov v okresní I.B třídě mužů," pochlubil se Novák. "Jsem sice útočník, ale moje střelecká bilance je zatím mizerná," vyprávěl s úsměvem na tváři. "A také se snažím věnovat co nejvíce své rodině," dodal semifinalista Australian Open 2002.

Nabídku zúčastnit se exhibice tenisových legend ale bývalý skvělý tenista nemohl odmítnout. V pražské O2 areně se tak setká s Karlem Nováčkem, Borisem Beckerem, Stefanem Edbergem a dalšími hvězdami. "Jsem moc rád, že se mohu této akce zúčastnit, je to pro mě prestižní záležitost. Nějakých menších exhibicí jsem se již zúčastnil, ale tohle bude něco úplně jiného. Už se moc těším," přiznal bývalý pátý hráč světa.

Finále Davis Cupu nevidí tak černě

Dění v tenise sleduje nyní zpovzdálí. A u televize také fandí českým tenistům v bojích o Davis Cup. "Do Barcelony se na finále mezi Českou republikou a Španělskem podívat nepojedu, ale určitě budu fandit klukům u televize," prohlásil Novák. "Španělé jsou favority, ale nevidím naše šance na úspěch tak černě. Radek Štěpánek s Tomášem Berdychem jsou tak silnou dvojicí, že mohou kohokoliv porazit. Myslím, že ve čtyřhře jsou naši lepší."

O tom, že nastoupí Rafael Nadal, nepochybuje. "Sice se o jeho účasti spekuluje, ale já nevidím důvod, proč by nenastoupil. Je to otázka národní hrdosti a cti," řekl Novák, který je zatím jediným tenistou, který Rafaela Nadala dokázal v Davis Cupu porazit. "Tak to jsem ani nevěděl, že jsem jediný. Přeju si, aby se to teď povedlo dalšímu Čechovi," uzavřel Jiří Novák.

Reklama

  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík zítra 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík