Hlavní obsah

Agassi žádá po svém přiznání kritiky o slitování

Bývalý tenista Andre Agassi žádá o slitování. Slavný Američan to uvedl v televizním pořadu "60 minut", který se bude v USA vysílat v neděli a v němž diskutoval o své knize Open (Otevřeně). Ve své autobiografii odhalil, že během kariéry bral drogu crystal meth, podobnou pervitinu, za což si vysloužil vlnu kritiky.

Foto: ČTK

Andre Agassi

Článek

Agassi se rozrušil v okamžiku, kdy mu moderátorka Katie Couricová citovala kritická slova Martiny Navrátilové, která přirovnala jeho případ k baseballistovi Rogeru Clemensovi, podezřelému z užití dopingu. "Něco takového nechcete slyšet," reagoval Agassi. "Čekal bych, že přijde slitování. Že někdo takový mě neodsoudí, ale spíš podpoří," uvedl.

Bývalý první hráč světa bral drogy v roce 1997, kdy byl na dně kariéry. Ve světovém žebříčku klesl až na 141. místo. Neprošel dopingovým testem, ale trestu unikl, protože vedení ATP zalhal. "Bylo to v době, kdy jsem pomoc potřeboval. Měl jsem problém a může být mnoho dalších sportovců, kteří by měli také potíže s pozitivním testem na módní drogy. I proto bych chtěl požádat o slitování," řekl Agassi.

Na druhou stranu ale osminásobný grandslamový vítěz nelituje, že pravdu o svém prohřešku odhalil, i kdyby ho to mělo stát přijetí do tenisové Síně slávy, kam díky svým úspěchům patří.

"Nevím, jaké mohou být následky, ale je jasné, že jsem svou otevřeností o svém příběhu mohl jenom ztratit a nic nezískat," řekl Agassi. "Cenu, kterou za to zaplatím, přijmu. To je v pořádku," dodal.

Reklama