Hlavní obsah

Poslední vítězkou ženské tenisové sezóny je Rezaiová

Vítězkou posledního ženského turnaje sezóny na Bali se stala francouzská tenistka Aravane Rezaiová. Její krajanka Marion Bartoliová, která byla nasazena jako číslo jedna, nedělní finále po porážce 5:7 v prvním setu vzdala kvůli zranění stehenního svalu.

Foto: Achmad Ibrahim, ČTK/AP

Francouzská tenistka Aravane Rezaiová porazila na turnaji v Bali Němku Sabinu Lisickou.

Článek

"Jsem strašně překvapená a soupeřky mi je moc líto," řekla Rezaiová. "Vypadalo to, že to bylo hodně bolestivé, takže doufám, že to není nic vážného," dodala.

Rezaiová získala druhý titul v kariéře. Poprvé se radovala v květnu ve Štrasburku, kde ve finále zdolala českou tenistku Lucii Hradeckou. Díky tomuto úspěchu si zajistila účast na Bali. Na premiérovém Turnaji šampiónek startovaly tenistky, které letos vyhrály alespoň jeden turnaj WTA a nekvalifikovaly se na Turnaj mistryň do Dauhá.

Dvaadvacetiletá rodačka ze St. Etienne, která má také íránský pas, zdolala Bartoliovou poprvé v kariéře po předchozích dvou porážkách. Svou životní sezónu díky tomu zakončí v první třicítce světového žebříčku, kde ještě nebyla. Turnajové vítězství jí vyneslo také třetinu z dotace 600 000 dolarů a její tenisové výdělky se tak přehouply přes miliónovou hranici. "Dokázala jsem sobě, rodičům, trenérovi, že můžu být stále lepší," uvedla.

BALI (tvrdý povrch, dotace 600 000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Rezaiová (10-Fr.) - Bartoliová (1-Fr.) 7:5, skreč.

Reklama

Související témata: