Hlavní obsah

VIDEO: Nová tenisová kometa Wozniacká letí vzhůru i přes bolestivé křeče

PRAHA

Tenisová sezóna se pomalu ale jistě blíží ke konci. Zatímco muže ještě čeká turnaj v Paříži a Turnaj mistrů v Londýně, ženy už mají volno. A tak se bilancuje, jak si která letos vedla. Fantastický rok prožila devatenáctiletá Dánka Caroline Wozniacká, která přezimuje na čtvrtém místě světového žebříčku. "Tenhle rok mi vyšel skvěle," říká Wozniacká.

Foto: Kirsty Wigglesworth, ČTK/AP

Dánská tenistka Caroline Wozniacká

Článek

Je jí teprve devatenáct let a už je historicky nejúspěšnější tenistkou Dánska. Caroline Wozniacká má za sebou úžasnou sezónu. Vyhrála tři turnaje na okruhu WTA, na US Open se dostala až do finále, v žebříčku se vyšvihla na čtvrtou příčku a její letošní bilance je také famózní. Představila se v jednadevadesáti zápasech, z toho se sedmašedesátkrát radovala z vítězství a čtyřiadvacetkrát odešla poražena. A třešničkou na dortu pro ni byla účast na Turnaji mistryň v katarském Dauhá.

Tam ale kvůli zranění musela odstoupit ze semifinálového zápasu proti Sereně Williamsové. "Nedalo se nic dělat, i tak to byla ale skvělý turnaj," prohlásila tehdy Wozniacká. Ještě před svým odstoupením ale odehrála zápas s Ruskou Věrou Zvonarevovou. Obrázky z tohoto duelu obletěly celý svět. Mladá Dánka se v jeho průběhu potýkala s bolestivými křečemi na nohou. Přesto nakonec zvítězila a s očima plnýma slz se jen tak tak došourala ke své lavičce, kde musela podstoupit další masáž.

Caroline Wozniacká foto: Reuters/Fadi Al-Assaad

"Ukázala jsem, že jsem velkou bojovnicí. Nikdy se nevzdávám," prohlásila na svých webových stránkách. "Jsem ještě mladá a pořád se mohu zlepšovat," dodala tenistka, které k jejímu růstu pomohly i další zápasy. Dvakrát vyhrála nad Jelenou Dementěvovou a jednou nad Světlanou Kuzněcovovou. Vyrovnanou bitvu sehrála na začátku roku v Sydney se Serenou Williamsovou nebo v září s Kim Clijstersovou ve finále US Open. "Tenhle rok byl úžasný, všechno mi vyšlo," pochvalovala si devatenáctiletá Wozniacká.

A tak má juniorská vítězka Wimbledonu 2006 ty nejvyšší cíle. "Chtěla bych vyhrát grandslam a stát se světovou jedničkou," netají se svými ambicemi. "K tenisovému trůnu mi sice chybí už jen tři příčky, je to ale ještě hodně bodů," ví dánská kráska.

Caroline Wozniacká se ale neproslavila jen svým rychlým vzestupem v tenisovém žebříčku. V poslední době vyvolalo rozruch i její zranění. Na turnaji v Lucemburku kvůli bolestem skrečovala téměř vyhraný zápas. A okamžitě vyvstaly spekulace, jestli náhodou nejde o sázkařský podvod.

Reklama

Související témata: