Hlavní obsah

WTA by chtěla změnit antidopingový program o hlášení místa

Vedení ženské tenisové asociace WTA by chtělo, aby zástupci Světové antidopingové agentura WADA přehodnotili pravidlo o nezbytném oznámení místa pobytu během turnaje, aby měli sportovci větší flexibilitu v době, kdy soutěží.

Článek

"Není pochyb o tom, že antidopingový program je důsledný a každý chceme, aby sport zůstal čistý. Ale myslím a společně s ATP věříme, že procedura během soutěží by se mohla modifikovat. Pro antidopingové komisaře je jednoduché sportovce sehnat během turnaje," řekla na Bali během Turnaje šampionek nová šéfka WTA Stacey Allasterová agentuře Reuters.

První žena WTA reagovala na roční dopingový trest, který dostala osmnáctá hráčka světa Yanina Wickmayerová z Belgie a její krajan Xavier Malisse za to, že třikrát neoznámili místo svého pobytu.

Allastarová sympatizuje s tenisty, kteří mají potíže během akce informovat o svém denním programu. Sportovec by měl nahlásit WADA každý den alespoň jednu hodinu, kde bude k zastižení. "Hráč do poslední chvíle neví, kdy hraje, kdy bude trénovat," řekla.

Členové WTA údajně společně se zástupci mužské ATP chtějí přes Mezinárodní tenisovou federaci (ITF) dosáhnout toho, aby WADA udělala procedurální změny v pravidle o hlášení pobytu při turnajích.

Reklama