Hlavní obsah

Štěpánek už nemůže postoupit na Turnaj mistrů

PAŘÍŽ

Český tenista Radek Štěpánek definitivně přišel o šanci na účast na Turnaji mistrů. Vítězstvím ve druhém kole podniku série Masters v Paříži se o to v úterý postaral sedmý nasazený Fernando Verdasco.

Foto: ČTK/AP

Radek Štěpánek je ve světovém žebříčku čtrnáctý.

Článek

Španělský tenista porazil Andrease Seppiho z Itálie 6:7, 6:4, 6:4 a kromě české jedničky ze hry o Turnaj mistrů vyřadil také Chorvata Marina Čiliče, na kterého může narazit ve třetím kole. Verdasco jistotu účasti v Londýně ještě nemá. Zajistit si ji může triumfem v Paříži, ale i dříve na základě výsledků svých rivalů.

Turnaji mistrů se s Verdaskem přiblížil také sedmý hráč světa Nikolaj Davyděnko. Ruskému tenistovi, který porazil ve druhém kole Němce Benjamina Beckera 6:2 a 6:1, zajistí místo mezi elitní osmičkou v Londýně postup do pařížského semifinále. "Každý rok je to stejné. O tom, jestli budu na Turnaji mistrů nebo ne, se rozhoduje v Paříži. A zatím mi to vždycky vyšlo," prohlásil osmadvacetiletý Davyděnko.

Štěpánek se mohl turnaji v Londýně přiblížit ziskem titulu minulý týden v Basileji, ve Švýcarsku však vypadl v semifinále. V Paříži bude prvním soupeřem české jedničky, která je nasazena přímo do druhého kola, Srb Victor Troicki.

Tenista Berdych postoupil v Paříži do druhého kola

Tenista Tomáš Berdych postoupil na turnaji série Masters v Paříži do druhého kola. Český hráč, který v hale Bercy před čtyřmi lety vyhrál, v úterý porazil za hodinu a půl Francouze Vincenta Millota po setech 6:3 a 7:6.

Berdych se s Millotem, 247. hráčem žebříčku ATP, utkal poprvé v kariéře. "Ze začátku bývá nepříjemné, když člověk neví, co od něj může čekat. Soupeř prošel poměrně těžkou kvalifikací, kde vyhrál dva zápasy, takže to bylo těžké utkání," řekl Berdych.

K zisku první sady stačil českému tenistovi jeden brejk. Ve druhém setu se Berdych zpočátku trápil na servisu a prohrával již 2:5. "Soupeř se hodně zlepšil a začal hrát víc agresivně," uvedl Berdych.

Ztracené podání ale dokázal získat zpět a o své výhře rozhodl v tie-breaku 7:5, v němž hned první mečbol proměnil nekompromisně esem. "V závěru rozhodly zkušenosti, které mi pomohly to otočit a zápas vyhrát," dodal český tenista.

Příštím soupeřem Berdycha bude Tommy Robredo, jeden z možných hráčů španělského týmu ve finále Davis Cupu, k němuž Češi nastoupí v Barceloně od 4. do 6. prosince. "Těším se. Myslím si, že mám šanci. Hraje se tady na rychlejším povrchu a to by měla být moje výhoda," řekl Berdych, který v případě dalšího vítězství nejspíš změří síly se španělskou jedničkou Rafaelem Nadalem.

PAŘÍŽ
Dvouhra - 1. kolo:
Berdych (ČR) - Millot (Fr.) 6:3, 7:6 (7:5), Seppi (It.) - Kohlschreiber (Něm.) 6:3, 6:3, Karlovič (Chorv.) - Cuevas (Urug.) 7:6 (7:3), 6:4, Kubot (Pol.) - Beck (Něm.) 6:4, 3:6, 6:4, Troicki (Srb.) - Mathieu (Fr.) 7:6 (7:4), 3:0 skreč, Montaňés (Šp.) - Hanescu (Rum.) 3:6, 6:3, 7:6 (7:3), Isner (USA) - Falla (Kol.) 4:6, 7:6 (12:10), 7:5, Safin (Rus.) - Ascione (Fr.) 6:4, 4:6, 7:6 (7:3).
Čtyřhra - 1. kolo:
Clément, Llodra (Fr.) - Levinský, Polášek (ČR/SR) 3:6, 6:1, 10:4.

Reklama

Související témata: