Hlavní obsah

Udělal jsi hloupost, vrať peníze z turnajů! opřel se Safin do Agassiho

PAŘÍŽ

Americký tenista Andre Agassi aby chodil kanály. Po svém přiznání ohledně své drogové minulosti v knize Open na něj ze všech stran dopadají slovní ataky bývalých či aktivních tenistů. Tvrdě se do něj opřel i Rus Marat Safin, jenž nechápe, proč své tajemství prozrazoval a dokonce označil Aggasiho přiznání za hloupost.

Foto: Eugene Hoshiko, ČTK/AP

Ruský tenista Marat Safin (vlevo) se zdraví s Američanem André Agassim.

Článek

Devětatřicetiletý americký tenista ve své autobiografii Open přiznal, že si v minulosti pomáhal zakázanými látkami. Dokonce obelhal i ATP, když se u něj objevil pozitivní vzorek na drogu crystal metr podobné pervitinu.

„Už jsem s tím nemohl žít. Lži, alespoň některé z nich, byly z obavy. Mnoho z nich vzešlo ze zmatku. Další vznikly, abych je (úřady) vodil za nos a nakonec jsem začal lhát sám sobě. Po kariéře jsem měl čas se na sebe podívat přísným pohledem. Je to součást mého vykoupení za vše, co jsem v životě udělal,“ odůvodnil Agassi pro agenturu AP své rozhodnutí zveřejnit své hříchy.

To ale Safin nechápe. „ATP mu umožnila vyhrát mnoho turnajů a hodně peněz. Pokud chce opravdu hrát fér, jak tvrdí, měl by své tažení dotáhnout do konce. ATP má svůj bankovní účet, na který je (peníze) může Agassi vrátit. Pokud ale bude chtít,“ řekl Safin v rozhovoru pro deník L'Equipe.

„Otázka zní: proč své tajemství prozradil? Doufal, že se prodá více jeho knih? V tom případě udělal totální hloupost,“ prohlásil na Agassiho adresu devětadvacetiletý Safin, který momentálně hraje v Paříži svůj poslední turnaj kariéry. „Já žádnou autobiografii psát neplánuji. Žádné další peníze nepotřebuji,“ rýpla si na závěr bývalá jednička Safin.

Andre Agassi ve své kariéře vyhrál 60 titulů ve dvouhře, z toho osm grandslamových. Za odhalení svých hříchů z minulých let se dočkal kritiky od mnohých tenistů, kromě Safina i Federera, Nadala či Martiny Navrátilové. Agassiho čin má však i své zastánce, například Andyho Roddicka.

Reklama