Hlavní obsah

Už více než půl roku čeká na trofej: Vyhraju Davis Cup, říká Nadal

PRAHA

Už víc než půl roku nepozvedl Rafael Nadal nad hlavu trofej z turnaje. Naposledy se mu to podařilo začátkem května v Římě, kde ve finále zdolal Novaka Djokoviče ze Srbska. Od té doby však světová dvojka na další titul čeká. "Pokusím se zakončit sezónu co nejlépe. Zisk titulu je pro mě teď těžší, ale velkou šanci budu mít v Davisově poháru," prohlásil Nadal.

Foto: Toby Melville, Reuters

Španělský tenista Rafael Nadal

Článek

V letošní sezóně získal Rafael Nadal pět titulů. Ten poslední je ale ze začátku května. Tehdy zdolal španělský tenista ve finále v Římě Srba Novaka Djokoviče. Pak ale přišly zdravotní problémy a třiadvacetiletý Nadal na další trofej stále čeká. "Nikdy by mě nenapadlo, že od května už nevyhraji žádný další turnaj. Za posledních šest měsíců jsem odehrál bez zranění pouze dva turnaje - v Číně jsem skončil v semifinále a v Šanghaji jsem prohrál až ve finále," uvedl na stránkách ATP Rafael Nadal.

"Ale dobré výsledky jsem předvedl, i když mě provázely zdravotní problémy. Do semifinále jsem prošel jak na US Open, tak v Cincinnati. A k tomu jsem přidal čtvrtfinále v Montrealu. Takže to není tak špatné," dodal rodák z Mallorky. "Žádný z těch turnajů se nehrál na antuce. A navíc neobjíždím malé turnaje, ale velké, kde jsou ti nejlepší hráči na světě," řekl Nadal, který letos musel kvůli bolavým kolenům vynechat dva měsíce trénink.

Vypadl z tempa

"Tento rok je zvítězit pro mě obzvlášť těžké, protože jsem kvůli zranění vypadl z tempa. Nebylo jednoduché se po tak dlouhé době vrátit. Když už se mi to povedlo, poranil jsem si břišní svaly. Pokusím se ale zakončit sezónu co nejlépe," slíbil svým fanouškům.

Tento týden Nadal hraje na turnaji v Paříži, poté zamíří do Londýna na Turnaj mistrů a začátkem prosince by se měl objevit ve finále Davis Cupu proti České republice. "Turnaj v Paříži považuji za nejobtížnější, a to hlavně kvůli povrchu. Ale samozřejmě se zde pokusím vyhrát," prohlásil. Velkou příležitost na zisk trofeje bude mít podle svých slov v prosinci. "Velkou šanci budu mít v Davisově poháru. Udělám vše pro to, abychom Davis Cup vyhráli."

Antidopingová pravidla jsou přísná

Rafael Nadal se vyjádřil i k antidopingovým pravidlům. Podle něj jsou příliš přísná. "Jsem ten první, který si přeje, aby byl tenis čistý. Ale způsob, kterým se dělají kontroly, není správný."

Nadalovi se nelíbí, že musí každý den oznámit, kde zrovna bude. "Pár změn bych uvítal. Myslím si, že je to příliš, říkat každý den, kde se zrovna budu pohybovat," uzavřel vítěz šesti grandslamů.

Reklama

  4 : 6, 5 : 6 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 5 : 6 probíhá Živě
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori