Hlavní obsah

Nesáhnu teď týden na raketu, říká Berdych před finále Davis Cupu

PAŘÍŽ

Týden odpočinku bez rakety si dopřeje tenista Tomáš Berdych před závěrečnou přípravou na finále Davisova poháru. Český hráč ve středu prohrál ve druhém kole turnaje série Masters v Paříži, což byla jeho poslední akce před cestou do Barcelony.

Foto: Jacky Naegelen, Reuters

Český tenista Tomáš Berdych na turnaji v Paříži

Článek

Po porážce s Tommym Robredem, který může být 4. až 6. prosince členem španělského týmu v souboji s českými tenisty o salátovou mísu, dvacátý hráč světa uvedl, že ho nyní čeká asi týdenní odpočinek. "To nesáhnu na raketu, protože teď bylo opravdu hodně zápasů, turnajů a cestování," řekl ČTK čtyřiadvacetiletý rodák z Valašského Meziříčí.

Po oddechu bude mít Berdych stále více než čtrnáct dnů na přechod z rychlých povrchů na antuku, kterou Španělé na finále podle očekávání vybrali. Podmínky asi nebude mít ideální, protože v Česku těžko najde antuku ve velké hale. V Barceloně se bude hrát v paláci Sant Jordi pro 16 000 diváků, ale Berdych doufá, že to nebude problém.

"Já bych řekl, že ten týden, co je pak v Barceloně, je dostačující na to, aby si člověk na antuku zvykl. Už kolikrát jsme to tak měli. Je to v pohodě," uvedl tenista, který dotáhl český daviscupový tým do finále společně s Radkem Štěpánkem poprvé po 29 letech.

Minulý týden hrál Berdych na turnaji ve Valencii, kde se ho španělští novináři ptali, zda přijede český výběr odevzdaný, protože jsou domácí favority. "To ale rozhodně ne," ujistil. "Samozřejmě bychom chtěli překvapit a dotáhnout tu jízdu do vítězného konce. Myslím si, že by to bylo krásné ukončení roku," dodal Berdych.

Reklama

  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori