Hlavní obsah

Na finále Davis Cupu pojede sestava, která uspěla v Chorvatsku

Vítězná sestava českých tenistů ze semifinále v Chorvatsku by se měla podle očekávání sejít v Barceloně a bojovat proti Španělsku ve finále Davisova poháru. Kapitán Jaroslav Navrátil počítá, že v týmu vedle opor Radka Štěpánka a Tomáše Berdycha opět přivítá deblistu Lukáše Dlouhého a jako čtvrtého Jana Hájka.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Nehrající kapitán českého daviscupového týmu Jaroslav Navrátil

Článek

"Sestava bude určitě stejná jako na Chorvatsko," řekl ve čtvrtek Navrátil ČTK. Nejpozději musí oficiálně oznámit sestavu deset dnů před losem, který se na barcelonské radnici uskuteční za tři týdny. Zápas se bude hrát na antuce v paláci Sant Jordi od 4. do 6. prosince.

Výběr doplní jako sparingpartner Dušan Lojda, který bude s Hájkem a Berdychem trénovat v přípravě. Důvodem je fakt, že hraje levou rukou. "A Španělé budou mít v sestavě tři leváky," podotkl Navrátil.

Očekává se, že sestava obhájců titulu bude složena ze světové dvojky Rafaela Nadala, který opakovaně potvrdil, že chce hrát, osmého hráče světa Fernanda Verdaska a Feliciana Lópeze, jenž také hraje levou rukou. Toho španělský kapitán Alberto Costa využívá ve čtyřhře. "Podle mých informací se jejich kapitán rozhoduje mezi Davidem Ferrerem a Tommym Robredem," dodal Navrátil.

Štěpánek se bude připravovat s Kordou

Závěrečná příprava českých tenistů na finále bude rozdílná. Štěpánek oznámil již před třemi nedělemi, že zamíří z turnaje série Masters v Paříži na Floridu za osobním koučem Petrem Kordou. "Což je úplně v pořádku a respektuji to," podotkl Navrátil.

Dlouhého čeká týden před Davis Cupem Turnaj mistrů v Londýně. Společný trénink budou mít Berdych s Hájkem a Lojdou. Z plánů na Monte Carlo sešlo, neboť se finále nehraje pod širým nebem, ale v hale. Navrátil bude mít trio hráčů pod dohledem v Prostějově.

"Máme tady v hale antuku a v Barceloně už budeme trénovat od neděle (29. listopadu), což bude na přípravu dostatečné," řekl kapitán.

Osu týmu, Berdycha i Štěpánka, sledoval na turnajích pečlivě v televizi. "Škoda, že Tomáš prohrál s Robredem," litoval trochu. Radost mu dělá forma Štěpánka, semifinalisty z Basileje a čtrnáctého hráče světa. "Ukazuje, že jeho forma je vynikající, tak pevně doufám, že mu vydrží až do Davis Cupu," přál si Navrátil.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 2 : 6 Macháč - Sinner 4 : 6, 2 : 6 konec
20240327T20 : 00:00+0100
Macháč vs. Sinner
Macháč vs. Sinner
Macháč
Sinner