Hlavní obsah

Štěpánek je v Paříži v semifinále, vzdal mu Argentinec Del Potro

PAŘÍŽ

Radek Štěpánek postoupil do semifinále turnaje Masters v Paříži. Za stavu 0:4 mu v pátek vzdal Argentinec Juan Martín Del Potro, který měl zdravotní potíže. V boji o finále se český daviscupový reprezentant utká s domácím Gaelem Monfilsem. Druhou dvojici tvoří Španěl Nadal a Srb Djokovič.

Foto: Michel Euler, ČTK/AP

Tenista Radek Štěpánek na turnaji Masters v Paříži

Článek

Třicetiletý Štěpánek začal utkání skvěle povzbuzen čtvrtečním vítězstvím nad čtvrtým hráčem světa Andym Murrayem. Hned prorazil podání světové pětky a podruhé připravil Del Potra o servis ve třetí hře. V páté hře po vítězném returnu českého tenisty došel Argentinec k rozhodčímu a zápas po 27 minutách vzdal kvůli zranění třísel.

Štěpánek si zahraje semifinále v hale Bercy poprvé po čtyřech letech, v roce 2005 prohrál s krajanem Tomášem Berdychem.

Jeho soupeřem bude domácí Monfils, který dokázal za podpory obecenstva porazit Chorvata Marina Čiliče 3:6 a dvakrát 6:4. S o sedm let mladším Francouzem hrál český daviscupový reprezentant třikrát a dvakrát odešel poražen, naposledy loni ve Vídni.

Jo-Wilfried Tsonga během čtvrtfinálového souboje s Rafaelem Nadalem v Paříži.foto: Reuters/Jacky Naegelen

První semifinálovou dvojici vytvořili srbský tenista Novak Djokovič a druhý hráč světa Rafael Nadal. Djokovič zvítězil nad Švédem Robinem Söderlingem 6:4, 1:6 a 6:3. Nadal si poradil s domácím Jo-Wilfriedem Tsongou, kterého díky úspěšným koncovkám porazil dvakrát 7:5.

Porážky Söderlinga, letošního finalisty Roland Garros, a Tsongy, rozhodly o tom, že posledním osmým účastníkem Turnaj mistrů v Londýně se stal Španěl Fernando Verdasco. Söderling musel v hale Bercy postoupit minimálně do finále a Tsonga obhájit loňský titul, aby měli šanci předstihnout Verdaska.

PAŘÍŽ (tvrdý povrch, dotace 2 750 000 eur):
Dvouhra - 3. kolo:
Del Potro (5-Arg.) - Gonzalez (10-Chile) 6:7 (6:8), 7:6 (8:6) skreč.
Dvouhra, čtvrtfinále:
Djokovič (3-Srb.) - Söderling (9-Švéd.) 6:4, 1:6, 6:3, Nadal (2-Šp.) - Tsonga (8-Fr.) 7:5, 7:5, Štěpánek (13-ČR) - Del Potro (5-Arg.) 4:0 skreč.
Semifinálové dvojice:
Nadal - Djokovič, Štěpánek - Monfils.

Reklama