Hlavní obsah

Štěpánek se francouzského "kotle" v semifinále s Monfilsem nebojí

PAŘÍŽ

Tenista Radek Štěpánek nemá obavy z atmosféry při sobotním semifinálovém utkání turnaje Masters v Paříži, v němž bude jeho soupeřem poslední domácí zástupce v soutěži Gael Monfils. Žádné peklo český hráč nečeká.

Foto: Michel Euler, ČTK/AP

Tenista Radek Štěpánek na turnaji Masters v Paříži

Článek

"Diváci určitě budou samozřejmě na straně domácího hráče. Ale jsem na to zvyklý z turnajů i z Davis Cupu, takže v tomhle problém nevidím. Budu hrát svůj tenis a podám co nejlepší výkon, jaký budu moct. Budu bojovat, abych se do toho finále dostal já," řekl zpravodaji ČTK čtrnáctý hráč světa, který má šanci vyrovnat vzájemnou bilanci s Monfilsem na 2:2.

Postup do druhého semifinále za sebou mu usnadnil Argentinec Juan Martín Del Potro, který páteční zápas za stavu 4:0 pro Štěpánka vzdal kvůli bolavému břišnímu svalu. "Od prvního gamu jsem ho držel pod tlakem a hned mu sebral dvakrát servis. Prakticky jsem ho k ničemu nepustil," uvedl Štěpánek.

V Paříži může vylepšit týden staré vystoupení v Basileji, kde ho v semifinále zastavil Srb Novak Djokovič, přestože český tenista měl tři mečboly. "Tohle je určitě skvělý úspěch. Ale udělám všechno pro to, abych se dostal i do finále," prohlásil. Semifinále v hale Bercy si zahraje po čtyřech letech, v roce 2005 prohrál s krajanem Tomášem Berdychem.

Reklama

Související témata: