Hlavní obsah

Federera čekají na Turnaji mistrů Murray, Del Potro a Verdasco

LONDÝN

Švýcarský tenista Roger Federer si na Turnaji mistrů v Londýně zahraje v základní skupině proti domácímu Andymu Murraymu, Argentinci Juanu Martínu del Potrovi a Fernandu Verdaskovi ze Španělska. Rozhodl o tom dnešní los, který se týkal i dvou českých deblistů.

Foto: Jeff Zelevansky, ČTK/AP

Roger Federer

Článek

Lukáš Dlouhý se představí na prestižním turnaji potřetí za sebou, tentokrát po boku zkušeného Inda Leandera Paese narazí na bratry Bryanovy, Kubota s Marachem a Mirného s Ramem. František Čermák se stejně jako jeho deblový partner Slovák Michal Mertiňák objeví mezi elitní osmičkou poprvé a ve skupině změří síly s nasazeným párem číslo jedna Nestor, Zimonjič a dále s dvojicemi Bhúpathí, Knowles a Fyrstenberg, Matkowski.

"Los je to těžký, ale jsme tam od toho, abychom dokázali, že tam patříme, takže se s tím musíme poprat," řekl Čermák, vítěz pěti letošních turnajů společně s Mertiňákem. Šestý hráč deblového žebříčku Dlouhý už se připravuje v Londýně. "Na Masters si nevyberete, ale naše skupina se nám líbí," řekl Dlouhý, jenž chce s Paesem vylepšit loňský ročník, kdy ve skupině třikrát prohráli. O rok dříve hrál Dlouhý Turnaj mistrů s Pavlem Víznerem, dvakrát sice zvítězili, do semifinále ale kvůli špatnému poměru setů nepostoupili.

Titul ve dvouhře obhajuje Srb Novak Djokovič, jenž aktuální formu potvrdil triumfy v Basileji a Paříži. Tam na podniku série Masters zdolal v semifinále i světovou dvojku Rafaela Nadala, se kterým se potká rovněž v Londýně. Skupinu B doplňují Djokovičův loňský finálový soupeř Nikolaj Davyděnko a Švéd Robin Söderling.

Španěl Nadal má ještě šanci ukončit rok na pozici světové jedničky. Na Federera ztrácí 945 bodů, na Turnaji mistrů si vítěz může připsat až 1500 bodů.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík zítra 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík