Hlavní obsah

Navrátil tvrdí: Nadal už není neporazitelný

Marek BurkertPrávo

Čas se krátí a kapitán českých tenistů Jaroslav Navrátil už se pomalu vidí v Barceloně, kde za šestnáct dnů začíná daviscupové finále. Kompletní tým bude mít pohromadě právě až ve Španělsku.

Foto: Shaun Best, Reuters

Španělský tenista Rafael Nadal

Článek

„Problém v tom není. Radek Štěpánek bude trénovat na Floridě pod vedením Petra Kordy, který ho vždycky nachystal perfektně. Tomáš Berdych se po dovolené v Dubaji začne připravovat v Prostějově,“ tvrdí Navrátil.

Po semifinálovém vítězství v Chorvatsku sice plánoval, že nejlepší by bylo společné soustředění v Monte Carlu, ale brzy to přehodnotil. „Radek je v Americe, Lukáš Dlouhý zase bude hrát Turnaj mistrů ve čtyřhře, takže by s námi stejně nebyli. A cestu do Monaka jsem chystal jen v případě, že by se hrálo venku. Jakmile se rozhodlo, že finále bude v hale, bylo by takové soustředění zbytečné.“

Navrátilův protějšek Albert Costa potvrdil, co Češi beztak věděli. V Palau Sant Jordi povede od 4. do 6. prosince domácí do boje světová dvojka Rafael Nadal, jehož doplní Fernando Verdasco, David Ferrer a Feliciano Lopez. „Jediný otazník sestavy byl, jestli nastoupí Ferrer, či Robredo,“ netajil Navrátil.

O Nadalově zdravotním stavu se přitom spekulovalo celou sezónu. Od května nevyhrál 23letý rodák z Mallorky ani jeden turnaj a také se minulý týden na Masters v Paříži ukázalo, že do bývalé formy má dost daleko. V semifinále mu Djokovič nechal jen pět gamů. „Nadal už v této sezóně není neporazitelný. V Paříži bylo vidět, že hodně zhubl, fyzicky ani herně nemá takovou fazónu jako v letech 2007 a 2008,“ myslí si Navrátil.

Nadala i Verdaska ještě čeká londýnské zápolení nejlepších osmi tenistů roku. Až po něm se přesunou do Barcelony. „Uhrát proti Nadalovi na antuce tři sety je strašně těžký úkol, ale šance je. Radek má skvělou formu a nepochybuju, že si ji udrží. Tomáš musí být při hře důslednější, protože jeho poslední výsledky nebyly nejlepší. Ale při Davis Cupu se dokázal vždycky vyhecovat,“ věří Berdychovi kapitán.

Reklama