Hlavní obsah

Pražská tenisová exhibice se ponese v daviscupovém duchu

PRAHA

Jako určitá předzvěst daviscupového finále, do kterého čeští tenisté postoupili poprvé po 29 letech, se ponese sobotní exhibice Advantage Tennis. V pražské O2 Aréně nepůjde o duel se Španěly, ale o retro souboj se švédskými hvězdami.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Karel Nováček (vlevo) a Mats Wilander

Článek

Program exhibice začne v 15:00 čtyřhrou, v které nastoupí bývalí němečtí reprezentanti Carl-Uwe Steeb a Eric Jelen, vítězové Davis Cupu z let 1988 a 1989, proti francouzsko-maďarské dvojici Henry Leconte, Balász Taróczy.

Na úvodní debl pak naváže souboj Česko versus Švédsko. "Bude to modifikace minidaviscupového utkání a vzpomínka na někdejší vzájemné bitvy," řekla manažerka projektu Petra Langrová.

Karel Nováček vyzve ve dvouhře svého velkého kamaráda a bývalou světovou jedničku Matse Wilandera. "Občas spolu hrajeme čtyřhru, ale poslední opravdový zápas vyhrál Mats," uvedl Nováček. Druhý singl obstará Jiří Novák a další bývalý první hráč světa Stefan Edberg.

Becker po operaci kyčle hrát nebude

Exhibici ukončí čtyřhra česko-slovenské dvojice Novák, Miloš Mečíř proti hvězdnému švédskému páru Edberg, Wilander. "V Praze jsem nehrál patnáct let, a proto se na exhibici moc těším," řekl Wilander.

Původně měla být exhibice soubojem týmů Nováčka a Borise Beckera. Slavný německý hráč ale není po operaci kyčle fit a hrát nebude. Trojnásobný vítěz Wimbledonu přesto do Prahy přijede a na začátku programu se v hale uskuteční oslava jeho nedělních 42. narozenin.

Program (začátek 15:00):
Steeb, Jelen (Něm.) - Leconte, Taróczy (Fr./Maď.), Nováček - Wilander (Švéd.), Novák - Edberg (Švéd.), Novák, Mečíř (ČR/SR) - Edberg, Wilander.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články