Hlavní obsah

Edberg nedává českým tenistům ve finále DC velké šance

PRAHA

Jen malou šanci na vítězství nad Španělskem dává Stefan Edberg českým tenistům ve finále Davisova poháru. Legendární Švéd to řekl na páteční tiskové konferenci v Praze, kam přiletěl na sobotní exhibici Advantage Tennis v O2 Aréně. Zatímco Mats Wilander uvedl, že Tomáš Berdych a Radek Štěpánek mohou začátkem prosince v Barceloně uspět, jeho krajan Edberg nevidí české akcie příliš vysoko.

Foto: Petr Horník, Právo

Stefan Edberg

Článek

"Abych byl upřímný, tak naděje je hodně malá. Šance sice vždycky žije, Davis Cup už viděl v minulosti hodně překvapení, ale když se podíváte na papír, tak porazit Španělsko v Barceloně bude těžké," řekl Edberg.

Bývalý první hráč světa Edberg si myslí, že důležitý bude hned první den bitvy o salátovou mísu. "Pokud se podaří vyhrát jeden zápas, tak by to mohlo pomoci, ale bude to náročný úkol," řekl šestinásobný grandslamový vítěz.

Na druhou stranu uvedl, že by výběru kapitána Jaroslava Navrátila mohlo nahrávat, že od něj nikdo nic nečeká. "Češi mohou být uvolnění, bez tlaku a přijít na kurt a hrát bez zábran, protože se očekává výhra Španělů," dodal třiačtyřicetiletý Edberg, vítěz Davis Cupu z let 1984, 1985, 1987 a 1994.

Podobný názor měl Francouz Henri Leconte. Vítěz Davisova poháru z roku 1991 favorizuje Španěly, ale zopakoval, že týmová soutěž nabízí překvapení. "Španělé mají lepší tým, ale Davis Cup je specifický a stát se může cokoli. Máte šanci, to je jisté," řekl Leconte. "Hrajete za svoji zemi a vybičujete se. Vyhrát Davis Cup je neuvěřitelné," dodal.

Reklama