Hlavní obsah

Tenista Čermák: Na Bhúpathího a Knowlese jsme nyní neměli

Český tenista František Čermák a jeho slovenský deblový spoluhráč Michal Mertiňák po svém prvním utkání na Turnaji mistrů v Londýně uznali, že na své soupeře Maheše Bhúpathího a Marka Knowlese v neděli neměli. S indicko-bahamským prohráli dvakrát 3:6. I přes nezdar je však nadchla atmosféra, která na posledním turnaji sezóny panuje.

Foto: Mikhail Metzel, ČTK/AP

Deblová tenisová dvojice František Čermák (vpravo), Michal Mertiňák

Článek

"Zápas nám nevyšel. Dnes jsme neměli šanci," řekl Čermák. Podle něj se zápas zlomil v prvním setu, kdy při Čermákově prvním podání česko-slovenský pár úspěšně zpochybnil výrok čárového rozhodčího, podle nějž skončil míč v autu. Hlavní rozhodčí ale nechal podání zopakovat.

"Rozhodčí mohl zahlásit naše vedení 40:30. Takhle zkušenej rozhodčí to měl udělat," poznamenal Čermák, který pak svůj servis ztratil. "Od té chvíle hráli ještě líp, nehráli pod tlakem a neměli důvod nic měnit," dodal český tenista.

Při utkání česko-slovenského páru byla londýnská O2 aréna takřka zaplněná, takže se hrálo před asi 15 000 diváků. "Atmosféra byla super. Na turnajích to nebývá až takové jako tady nebo při Davisově poháru," řekl Mertiňák.

"Atmosféra mě nijak negativně neovlivnila, nebyl jsem z toho nervózní. Naopak, bylo neskutečný hrát před tolika lidmi," dodal Čermák. Zopakoval, že už sama účast na Turnaji mistrů je pro něj i Mertiňáka obrovský úspěch. "Ani jeden jsme to nečekali, protože jsme začali hrát dobře až v druhé polovině roku," dodal třiatřicetiletý tenista.

O to víc ho mrzela dnešní porážka, protože si myslel, že Bhúpathí s Knowlesem budou ve skupině nejpřijatelnějšími protivníky. "Další dvě dvojice budou určitě těžší a mnohem lépe servírují," řekl Čermák.

Bhúpathí po zápase zdůraznil, že hodně záleželo na zkušenosti. "My jsme na tomto turnaji hráli aspoň patnáctkrát, pro ně to bylo poprvé. Ale odvedli jsme velmi solidní výkon," dodal.

Podle něj situaci ve skupině zamotala dnešní prohra obhájců titulu Daniela Nestora a Nenada Zimonjiče s polskou dvojicí Mariusz Fyrstenberg, Marcin Matkowski. "Skupina je tak otevřená. Zvýšilo to naše šance na postup do semifinále," řekl Bhúpathí.

Reklama