Hlavní obsah

Čermák: Hráli jsme jeden z nejlepších zápasů v sezóně

LONDÝN

Česko-slovenský tenisový pár František Čermák a Michal Mertiňák v úterý v Londýně na Turnaji mistrů sehrál jeden ze svých z nejlepších zápasů sezony. Podle Čermáka jemu i Mertiňákovi psychicky pomohlo, že se od nich nečekalo vítězství a neměli co ztratit. Vyřadili ze hry o postup obhájce titulu, Kanaďana Daniela Nestora a Srba Nenada Zimonjiče, a vrátili jim tak porážku z předcházejícího turnaje v Paříži.

Foto: Kirsty Wigglesworth, ČTK/AP

Michal Mertiňák ze Slovenska (vpravo) a Čech František Čermák na Turnaji mistrů v Londýně

Článek

"Je to skvělý pocit, dnes jsme hráli jeden z nejlepších zápasů letos," řekl Čermák. "Před týdnem v Paříži jsme s nimi nehráli o tolik hůř a těsně jsme prohráli. Oni dnes nebyli ve své kůži," dodal český tenista.

Po prohraném prvním zápase v Londýně Nestor se Zimonjičem věděli, že dnes musí vyhrát. "Muselo to na nich být znát. Čekalo se od nich, že postoupí ze skupiny a třeba obhájí titul," řekl Čermák.

I on s Mertiňákem také v prvním utkání skupiny s Bhúpathím a Knowlesem prohráli, ale nebyli dnes pod takovým tlakem. "Od nás se postup nečekal, jsme tu poprvé. Nestor nechyběl snad ani na jednom Turnaji mistrů za posledních 15 let," prohlásil. "Výhoda byla na naší straně, protože jsme opravdu neměli co ztratit. Využili jsme toho."

Oproti Paříži Nestorovi se Zimonjičem šlo dnes také hůř podání. V tom exceloval Michal Mertiňák, který zahrál i dvě esa z druhého podání. "Někdy se to taková nehoda přihodí," řekl s úsměvem Mertiňák. "Ale při servisu musíte stále riskovat. Když to tam jen tak nějak nahodíte, tak tito vynikající hráči toho vždy využijí."

V posledním utkání ve skupině, které rozhodne o postupu, bude česko-slovenská dvojice hrát ve čtvrtek s polským párem Mariusz Fyrstenberg a Marcin Matkowski. "Jsou nevyzpytatelní. Umějí s každým vyhrát i s každým prohrát," myslí si Mertiňák, který má s Poláky bilanci 3:3.

S Čermákem se shodl, že bude záležet na tom, jak Polákům půjde podání. "Skvěle servírují. Matkowski dnes servíroval 80 procent prvních servisů a první podání má rychlejší než většina singlistů. Když takto servíruje, tak se to nedá hrát. Doufám, že mu to ve čtvrtek tak nepůjde," dodal Čermák.

Reklama