Hlavní obsah

OBRAZEM: Nadal na Turnaji mistrů končí a Verdasco dělá holubičky

Takový průběh Turnaje mistrů by asi málokdo čekal. Náhradník Robin Söderling kosí jednoho favorita za druhým a Rafael Nadal už pomalu začíná balit kufry. Světová dvojka ve středu podruhé v Londýně prohrála a je už jasné, že do semifinále nepostoupí. "Je to divný pocit prohrát dvakrát v jednom týdnu," prohlásil třiadvacetiletý Nadal.

Foto: ČTK/AP

Rafael Nadal po prohře s Rusem Nikolajem Daviděnkem na turnaji mistrů v Londýně.

Článek

"Do Londýna jsem nepřijel s potřebným sebevědomím, které pro úspěch v takových zápasech nutně potřebujete. Pracuji na tom, abych si zase věřil, ale momentálně nevím, jak daleko jsem od své nejlepší formy," prohlásil Nadal po prohraném zápase s Nikolajem Davyděnkem. "Hrál jsem o něco lépe než v prvním utkání, a to je pro mě důležité. Kdybych ale Turnaj mistrů vyhrál, tak bych odtud odjel na Davisův pohár s mnohem větším sebevědomím," přiznal třiadvacetiletý Španěl.

Rafael Nadal na Turnaji mistrů foto: ČTK/AP/Sang Tan

Prvním semifinalistou turnaje v Londýně se stal náhradník Robin Söderling. Ten si v prvním zápase poradil s Rafaelem Nadalem a ve druhém utkání přehrál Novaka Djokoviče.

"Cítím se moc dobře. Bez ztráty setu jsem porazil světovou dvojku a trojku, co víc bych si mohl přát?" radoval se pětadvacetiletý Söderling. "Zatím si to tady užívám, ale ještě mám před sebou minimálně dva zápasy. Doufám, že si v nich povedu stejně dobře," dodal švédský tenista.

Robin Söderling se stal prvním semifinalistoufoto: ČTK/AP/Sang Tan

Novak Djokovič prohrou se Söderlingem ukončil svou šňůru jedenácti vyhraných zápasů. "Utkání jsem si moc neužíval, to je jisté. Jsem  unavený z celé sezóny," přiznal Djokovič. "Robin neměl co ztratit, je to jeho první Turnaj mistrů. Rozhodně si ale zaslouží postoupit do semifinále, protože je to zatím nejlepší hráč na turnaji," dodal dvaadvacetiletý Srb.

Zklamaný Novak Djokovičfoto: Reuters/Suzanne Plunkett

Druhá skupina je o něco napínavější. Tam zatím nemá ani jeden hráč jistý postup do semifinále. Nejblíže má k němu Roger Federer, který vyhrál obě utkání a definitivně tak přezimuje na postu světové jedničky. A to už popáté v kariéře.

Roger Federerfoto: ČTK/AP/Sang Tan

O postup se odpoledne utká Španěl Fernando Verdasco a domácí hráč Andy Murray. A večer proti sobě nastoupí Švýcar Roger Federer a Argentinec Juan Martín Del Potro.

Fernando Verdasco a jeho "holubička" na Turnaji mistrůfoto: Reuters/Suzanne Plunkett

Reklama