Hlavní obsah

Tenisté v Barceloně trénují servisy, v národních barvách

BARCELONA/PRAHA

Servis, return a první gamy měli čeští tenisté na programu v pondělní přípravě na víkendové finále Davisova poháru proti Španělsku. V Barceloně už jsou třetí den a na antuce v paláci Sant Jordi trénují v prachu a hluku, který způsobují dělníci.

Článek

"V hale je zatím bordel, prach, plno dělníků a jen sedmnáct stupňů, což taky není ideální, ale je to pro všechny stejný," řekl ČTK kapitán českého týmu Jaroslav Navrátil. "Nesoustředím se na to, co se děje kolem. Sice je tady ještě staveniště, ale já vím, co mám dělat na kurtu, a okolí mě nijak z míry nevyvádí," dodal Radek Štěpánek.

Zatímco minulý týden měli tenisté takzvanou "hrubou" přípravu, v Barceloně už je trénink zaměřený více na kvalitu. "Kluci musí hodně podávat, returnovat a začnou hrát přípravné gamy a sety," řekl kapitán.

S nedělním příletem české jedničky a světové dvanáctky Štěpánka se ještě zvýšila pohoda daviscupové reprezentace. "S Radkem aby nebyla legrace..., vtípky už proběhly," přitakal Navrátil. Kapitán nemá dojem, že by jeho svěřenci bylo nervóznější než v předešlých letošních zápasech jen proto, že je čeká finále. "Husí kůže naskočí, jak to bude směřovat k losování a k zápasům, ale napětí není," uvedl.

Štěpánek je podle Navrátila připravený a nadržený

Tomáše Berdycha měl kapitán v tréninku pod dohledem v Prostějově, Štěpánka, který se připravoval na Floridě s Petrem Kordou, viděl od turnaje v Paříži až nyní v katalánské metropoli. "Radek vypadá velice dobře. Je připravenej, nadrženej a má velkou chuť. Tréninky jsou z jeho strany perfektní a zdá se mi v dobrý formě," řekl kapitán.

Tenisté už také ukázali avizované artefakty v národních barvách. Berdych zařídil speciální boty, každý na nich má přezdívku a českou vlajkou. "Objednával jsem je hned druhý den po vítězství nad Chorvaty. Mám z nich velkou radost. Doufám, že přinesou štěstí," řekl hráč.

Štěpánkova hranatá raketa je opět vyvedena v červeno-modro-bílé barvě. Karvinský rodák oslavil minulý pátek jednatřicáté narozeniny a na dnešek pozval celý tým na dodatečnou oslavu.

Reklama

  Bejlek - Blinkovová dnes 17 : 00
20240424T17 : 00:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová