Hlavní obsah

Navrátil: Myslím, že v pátek budou hrát Nadal a Ferrer

Nad českou nominací pro páteční dvouhry daviscupového finále nemusí kapitán Jaroslav Navrátil vůbec hloubat. A tak se zajímá o španělskou sestavu. Po třech dnech v Barceloně mu vychází, že světová devítka Fernando Verdasco se bude šetřit na sobotní čtyřhru.

Foto: Petr Horník, Právo

Nehrající kapitán českého týmu Jaroslav Navrátil

Článek

Kdo tedy podle vás v pátek nastoupí proti Štěpánkovi?

Z toho, co jsem viděl, myslím, že bude hrát David Ferrer.

Myslíte, že je to hotová věc?

To samozřejmě nevím, ale jestliže Verdasco má problém se svalem a snad nějakou rupturu, tak těžko bude hrát, že jo? Podle mě ho budou chtít nachystat na debla, kde je klíčovým hráč a v pátek nejspíš dají šanci Davidu Ferrerovi. Uvidíme, jak to postaví. Ale Radek je připravenej na oba.

Je teď těžší modelovat Štěpánkovu přípravu?

Je to rozdíl, protože Verdasco je levák a Ferrer pravák. Tomáš bude hrát s Nadalem a trénuje proto s levorukým Lojdou. U Radka je to těžší, tam to musíme prostřídat.

Ferrer je z vašeho pohledu pro Štěpánka lepším soupeřem?

Poslední tři zápasy s Ferrerem hrál vždycky pět setů. Na betonu, na antuce, i na trávě. Verdaska zase porazil loni v Austrálii a pak s ním dvakrát prohrál. Ale Verdasco není optimální ani psychicky, protože chtěl ve finále určitě hrát... Ferrer je kvalitní, jenže v Davis Cup toho tolik nemá za sebou. Taky je nervák. Na druhou stranu má zkušenosti, není to mladej kluk.

Budete raději, když stejně jako v Chorvatsku půjde první na kurt Štěpánek?

Určitě. Kdyby se podařil první bod, tak Nadal bude proti Tomášovi hrát s větší zodpovědností. Může ho to svazovat. Po prvním dnu je pro nás minimum 1-1. Potřebujeme vyhrát čtyřhru a dostat je pod tlak!

A když nebude hrát Verdasco ani čtyřhru? Kdo ho podle vás zastoupí?

S Lopezem může hrát Nadal, klidně i Ferrer, když to budou mlátit odzadu. Počkáme si, jestli bude Verdasco vůbec v týmu.

Reklama

Související témata: