Hlavní obsah

Bude se mnou legrace, slibuje po svém návratu na kurty Heninová

PRAHA

Úspěšný návrat na kurty má za sebou Justine Heninová, která se po roce a půl vrátila k tenisu. Vítězka sedmi grandslamů o uplynulém víkendu vyhrála exhibiční turnaj v Charleroi, když ve finále porazila dvanáctou hráčku světa Flavii Pennettaovou dvakrát 6:4. Přesto si bývalá světová jednička tolik nevěří. "Na Australian Open žádné výsledky nečekám," říká Heninová.

Článek

Napodobí Justine Heninová pohádkový návrat krajanky Kim Clijstersové? Možná, že ano... Sedmadvacetiletá Belgičanka se po roce a půl vrátila na kurty a hned zářila. Majitelka sedmi grandslamů se o uplynulém víkendu představila na exhibičním turnaji v Charleroi, kde nejprve porazila Kirsten Flipkensovou a poté ve finále zvítězila nad dvanáctou hráčkou světa Flavii Pennettaovou...

A tak vyvstává otázka, zda Heninová na lednovém Australian Open nepřekvapí jako Clijstersová, která senzačně po mateřské dovolené vyhrála letos v září US Open. "Na Australian Open nejedu s žádným přehnaným očekáváním. Žádné výsledky nečekám. Doufám ale, že na kurtu ukážu to, co jsem natrénovala," prohlásila skromně Heninová. "Chci si to tam hlavně užít. Už se nemůžu dočkat, až se vrátím na okruh WTA mezi ostatní holky. A s tím se vrátí i adrenalin, který mi chyběl," uvedla dál sedmadvacetiletá tenistka na webu tennis.co.uk.

Bude z ní jiná Heninová

Dvojnásobná vítězka Turnaje mistryň už před časem prohlásila, že jejím největším přáním je vyhrát ve Wimbledonu. To je jediný grandslam, který jí doma v její bohaté sbírce ještě chybí. "Udělám vše pro to, abych Wimbledon vyhrála. Je to pro mě velká výzva," prohlásila rodačka z Lutychu.

Kromě toho divákům bývalá světová jednička slibuje, že se mohou těšit na "jinou" Justine Heninovou. "Fanouškům slibuji, že v příštím roce uvidí jinou Justine Heninovou. Chci dokázat, že jsem klidnější a dospělejší. A také chci, aby vše bylo jiné než během mé první kariéry," prohlásila vítězka jednačtyřiceti turnajů.

"Navíc bych chtěla nyní klást mnohem větší důraz na mezilidské vztahy. Dříve jsem si neuvědomovala, co sport pro lidi znamená. Teď už to vím lépe. Můj problém je v tom, že jsem hodně stydlivá. Když se rozsvítí světla reflektorů, zalezu do své ulity. Nyní se ale divákům pokusím ukázat, že se mnou může být také legrace," dodala Heninová.

Justine Heninová loni v květnu v pětadvaceti letech nečekaně ukončila kariéru. Avšak ne definitivně, neboť letos v září oznámila, že se k tenisu chce vrátit. Nyní ještě olympijskou vítězku z Atén čekají dvě exhibice - v Káhiře a Dubaji. Do soutěžních turnajů naskočí už 3. ledna v Brisbane.

Reklama