Hlavní obsah

Šafářová plány nemění, chtěla by nakouknout do světové dvacítky

Trochu překvapená, ale poctěná byla Lucie Šafářová ze zisku ceny pro nejlepší českou tenistku roku 2009. Pro cenu si v pátek došla v Přerově při vyhlášení ankety Zlatý kanár a tenisové vybavení vyměnila za krátké stříbrné šaty.

Foto: Kathy Willens, ČTK/AP

Tenistka Lucie Šafářová

Článek

Dvaadvacetiletá Šafářová se z této ceny radovala poprvé v kariéře. Jednou už byla druhá, jednou získala poctu za posun v žebříčku. "Musím říci, že mě ocenění překvapilo a vážím si toho. Nejvíce se mi povedl konec sezóny, ale celá byla vyrovnaná, nebyly tam výkyvy nahoru a dolů, byla ve vyšším průměru," řekla Šafářová ČTK.

V aktuálním pořadí dvouhry WTA je druhou Češkou: Šafářové patří 42. příčka, Iveta Benešová je o tři místa lepší. V hlasování brněnské rodačce Šafářové pomohla právě zmíněná vyrovnanost - postup do finále dvouhry v Québeku a čtvrtfinále turnaje v Torontu. Navíc pomohla k postupu do semifinále týmu ve Fed Cupu.

Pro nadcházející rok má svěřenkyně trenéra Patrika Navary, s kterým letos pracovala první sezonu, plány podobné těm letošním. "Chci se snažit dosáhnout alespoň toho dvaadvacátého místa, na kterém jsem byla nejlépe (v srpnu 2007). Chci to zkusit vyrovnat a třeba vylepšit," naznačila, že myslí na elitní světovou dvacítku.

Tenistka, kterou často brzdila v rozletu zranění, je již delší čas bez komplikací. "To je nejdůležitější a potom při vyrovnaných zápasech je třeba i trošku toho štěstí," uvedla Šafářová.

Na první turnaj vyrazí 28. prosince do Brisbane, pak se objeví v pavouku v Hobartu a následovat bude grandslamové Australian Open v Melbourne. "Už se tam těším. Doufám, že budu zdravotně v pořádku a stihnu se na Austrálii stoprocentně připravit," přála si.

Ve své hře žádné překvapivé novinky na soupeřky nepřipravuje. "Nic extrémního neděláme, možná trošičku pracujeme na servisu," řekla Šafářová.

Reklama