Hlavní obsah

Šafářová plány nemění, chtěla by nakouknout do světové dvacítky

PŘEROV

Trochu překvapená, ale poctěná byla Lucie Šafářová ze zisku ceny pro nejlepší českou tenistku roku 2009. Pro cenu si v pátek došla v Přerově při vyhlášení ankety Zlatý kanár a tenisové vybavení vyměnila za krátké stříbrné šaty.

Foto: Kathy Willens, ČTK/AP

Tenistka Lucie Šafářová

Článek

Dvaadvacetiletá Šafářová se z této ceny radovala poprvé v kariéře. Jednou už byla druhá, jednou získala poctu za posun v žebříčku. "Musím říci, že mě ocenění překvapilo a vážím si toho. Nejvíce se mi povedl konec sezóny, ale celá byla vyrovnaná, nebyly tam výkyvy nahoru a dolů, byla ve vyšším průměru," řekla Šafářová ČTK.

V aktuálním pořadí dvouhry WTA je druhou Češkou: Šafářové patří 42. příčka, Iveta Benešová je o tři místa lepší. V hlasování brněnské rodačce Šafářové pomohla právě zmíněná vyrovnanost - postup do finále dvouhry v Québeku a čtvrtfinále turnaje v Torontu. Navíc pomohla k postupu do semifinále týmu ve Fed Cupu.

Pro nadcházející rok má svěřenkyně trenéra Patrika Navary, s kterým letos pracovala první sezonu, plány podobné těm letošním. "Chci se snažit dosáhnout alespoň toho dvaadvacátého místa, na kterém jsem byla nejlépe (v srpnu 2007). Chci to zkusit vyrovnat a třeba vylepšit," naznačila, že myslí na elitní světovou dvacítku.

Tenistka, kterou často brzdila v rozletu zranění, je již delší čas bez komplikací. "To je nejdůležitější a potom při vyrovnaných zápasech je třeba i trošku toho štěstí," uvedla Šafářová.

Na první turnaj vyrazí 28. prosince do Brisbane, pak se objeví v pavouku v Hobartu a následovat bude grandslamové Australian Open v Melbourne. "Už se tam těším. Doufám, že budu zdravotně v pořádku a stihnu se na Austrálii stoprocentně připravit," přála si.

Ve své hře žádné překvapivé novinky na soupeřky nepřipravuje. "Nic extrémního neděláme, možná trošičku pracujeme na servisu," řekla Šafářová.

Reklama

  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík zítra 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík