Hlavní obsah

Vaidišovou na turnaji ITF v Dubaji vyřadila krajanka Záhlavová

DUBAJ

Návrat tenistky Nicole Vaidišové na kurty po čtyřměsíční pauze skončil ve čtvrtfinále turnaje ITF v Dubaji. Bývalou sedmou hráčku světa ve čtvrtek v boji o semifinále porazila sedmá nasazená krajanka Sandra Záhlavová po setech 6:3 a 6:2.

Článek

Čtyřiadvacetiletá Záhlavová je momentálně 98. hráčkou světa, což je její nejlepší umístění v kariéře. Naopak Vaidišová se po špatných výkonech propadla v žebříčku dvouhry WTA až na 187. pozici.

"Očekávala jsem mnohem větší boj, ale sama jsem byla překvapena, jak jsem od začátku hrála dobře na její servis," citoval Záhlavovou dubajský server Gulf News po utkání, které netrvalo ani hodinu.

Rodačka z Plzně Záhlavová letos hrála většinu roku turnaje ITF - dva dokázala vyhrát a ještě čtyřikrát byla ve finále. Díky tomu poskočila v žebříčku od ledna o 84 míst. Její bratranec Jakub Herm Záhlava je manželem další české tenistky Barbory Strýcové.

V semifinále v Dubaji se Záhlavová střetne se švýcarskou hráčkou Stefanií Vögeleovou (75. na WTA). Ta v dalším čtvrtfinálovém duelu vyřadila bývalou světovou osmnáctku Anne Kremerovou z Lucemburska.

Reklama

Související témata: