Hlavní obsah

Kaderku se v čele tenisového svazu asi pokusí vystřídat Kožušník

Iva Kaderku se v čele Českého tenisového svazu zřejmě pokusí vystřídat europoslanec Edvard Kožušník, prezident České asociace plážového tenisu. Ke kandidatuře ho prý vybídli tenisté. Kožušník v sobotu bez dalších podrobností oznámil, že kandidaturu zvažuje a chystá Projekt pro český tenis.

Článek

"Před Vánoci za mnou přišli tenisté, abych kandidoval na prezidenta místo Iva Kaderky. Vážně to zvažuji. Připravuji Projekt pro český tenis," oznámil Kožušník na svém webu.

Kaderka je prezidentem tenisového svazu už v třetím čtyřletém funkčním období, do kterého byl zvolen prakticky jednomyslně v únoru 2006. Za hlavní priority tehdy označil pokračování podpory mladé tenisové generace nebo návrat reprezentačního týmu do elitní skupiny Davisova poháru. Čeští hráči se loni dokázali probojovat až do finále DC.

Prezidentskou funkci v tenisovém svazu převzal Kaderka v roce 1998, kdy ve volbách porazil svého předchůdce Jana Kodeše. Právě s ním ani s dalšími bývalými špičkovými hráči nemá Kaderka právě nejlepší vztahy. Naposledy kvůli způsobu pozvání odmítli jet na daviscupové finále čeští vítězové poháru z roku 1980.

Reklama

Související témata: