Hlavní obsah

Murray pomohl Británii k úvodní výhře na Hopmanově poháru

PERTH

Čtvrtý tenista světového žebříčku Andy Murray pomohl při svém prvním startu v sezoně k vítězství Británie v úvodním utkání na Hopmanově poháru smíšených dvojic. Dvaadvacetiletý Skot v pondělí spolu s teprve patnáctiletou Laurou Robsonovou porazili na tradičním turnaji v australském Perthu 2:1 Kazachstán.

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Britský tenista Andy Murray

Článek

Murray zahajoval minulé tři sezóny na turnaji v Dauhá. Letošním brzkým příjezdem do Austrálie chce zvýšit své šance na grandslamovém Australian Open, na němž ještě nikdy nepřešel přes čtvrté kolo.

V prvním utkání na Hopman Cupu porazil Murray hladce 6:2, 6:2 Andreje Golubjova a vyrovnal na 1:1. V úvodním duelu totiž Robsonová podlehla ve třech setech Jaroslavě Švedovové. Rozhodující smíšená čtyřhra se změnila v drama, v němž uspěli 12:10 v supertiebreaku Britové.

"Byl to dlouhý den, ale dobrý výsledek," uvedl Murray, největší hvězda letošního Hopman Cupu. "Hrál jsem dobře. Normálně mi trvá déle dostat se na začátku roku do hry, ale teď to bylo opravdu dobré," dodal finalista US Open 2008.

V druhém pondělním utkání skupiny B porazilo favorizované Rusko na úvod 2:1 Německo, i když pátá hráčka světa Jelena Dementěvová podlehla hladce 4:6, 1:6 talentované Sabine Lisické. Igor Andrejev však díky třísetové výhře nad Philippem Kohlschreiberem vyrovnal a o výhře Ruska rozhodl mix.

Hopmanův pohár smíšených tenisových dvojic v Perthu (tvrdý povrch, dotace 909 000 dolarů):
Skupina B:
Rusko - Německo 2:1
Dementěvová - Lisická 4:6, 1:6, Andrejev - Kohlschreiber 6:3, 6:7 (2:7), 6:3, Dementěvová, Andrejev - Lisická, Kohlschreiber 6:4, 7:6 (9:7).
Británie - Kazachstán 2:1
Robsonová - Švedovová 6:4, 3:6, 0:6, A. Murray - Golubjev 6:2, 6:2, Robsonová, A. Murray - Švedovová, Golubjev 6:3, 5:7, 12:10.

Reklama