Hlavní obsah

Proti izraelské tenistce Peerové protestovali v Aucklandu

AUCKLAND

Izraelská tenistka Šahar Peerová vstoupila vítězně do turnaje v Aucklandu navzdory tomu, že proti její účasti na turnaji protestovala skupinka lidí. Druhý hrací den novozélandského podniku WTA Tour navíc začal se zpožděním vinou evakuace areálu kvůli plané hrozbě, která neměla s Peerovou žádnou souvislost.

Článek

Přítomnost Peerové v Aucklandu vadila skupině zhruba deseti lidí, kteří protestovali proti chování Izraele k Palestincům a vyzývali k bojkotu židovského státu. Demonstranti s transparenty zůstali za branami tenisového centra, nicméně Peerová o nich věděla.

Možná i proto, že na podobné incidenty je už zvyklá z loňska, svůj první zápas na turnaji nad Slovinkou Polonou Hercogovou bez větších problémů vyhrála 7:5, 6:3.

"Jak vidíte, vrátila jsem se, protože mám tenhle turnaj ráda. Je škoda, že si někdo myslí, že můžu za problémy tohoto světa," poznamenala Peerová. "Pro mě je nejdůležitější, že i když jsem slyšela ty nepříjemné věci, tak jsem dokázala vyhrát," dodala vítězka pražského turnaje WTA z roku 2006.

Začátek hracího dne se ještě předtím zpozdil o zhruba 20 minut kvůli jednomu návštěvníkovi, jenž nechal bez dozoru svůj batoh. Policie nechala areál, v němž v té době bylo asi 500 lidí, raději vyklidit. Hrozba se však ukázala jako planá.

"Mluvili jsme s majitelem batohu. Nic podezřelého jsme v něm nenašli, nešlo o žádnou hrozbu," řekl novinářům jeden z policistů. Šéf turnaje poté uvedl, že incident s batohem neměl nic společného s protesty proti Peerové.

Reklama

Související témata:
  Bejlek - Blinkovová dnes 17 : 00
20240424T17 : 00:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová