Hlavní obsah

Španělští tenisté vyhráli potřetí Hopmanův pohár

PERTH

Hopmanův pohár vyhráli potřetí v historii španělští tenisté. Tommy Robredo a Maria José Martínezová-Sánchezová v sobotu ve finále tradiční soutěže smíšených dvojic v australském Perthu zdolali 2:1 britský pár Tim Henman, Laura Robsonová.

Foto: Ross Swanborough, ČTK/AP

Španělský tenista Tommy Robredo na Hopman Cupu

Článek

Zápas rozhodla závěrečná čtyřhra, v níž španělská dvojice zvítězila 7:6 a 7:5 poté, co v první sadě odvrátila tři setboly svých soupeřů. Britská dvojice přitom všechny předchozí mixy v Perthu vyhrála.

V úvodní dvouhře teprve patnáctiletá Robsonová překvapivě porazila ve dvou setech 26. hráčku světového žebříčku Martínezovou-Sánchezovou. Papírové předpoklady se však nepotvrdily ani v mužském duelu, v němž světová čtyřka Murray podlehl 6:1, 4:6 a 3:6 Robredovi.

Sedmadvacetiletý Španěl, jenž chyběl v daviscupovém výběru při vítězství nad českými tenisty v prosincovém finále, vyhrál v Perthu všechny čtyři dvouhry. Z triumfu v Hopman Cupu se někdejší pátý tenista světa radoval už v roce 2002 s Arantxou Sánchezovou-Vicariovou.

"Když jsem s Andym prohrál první set 1:6, snažil jsem si hru hlavně užít, protože on hrál fantasticky. Měl jsem před očima ten diamantový míček pro vítěze a říkal si, že bych chtěl mít ještě jeden, tak jsem zabojoval," uvedl Robredo.

Hopmanův pohár smíšených tenisových dvojic v Perthu (tvrdý povrch, dotace 909 000 dolarů):
Finále:
Španělsko - Británie 2:1
Martinezová-Sanchezová - Robsonová 1:6, 6:7 (6:8), Robredo - Murray 1:6, 6:4, 6:3, Martinezová-Sanchezová, Robredo - Robsonová, Murray 7:6 (8:6), 7:5.

Reklama

Související témata: