Hlavní obsah

Tenistky Benešová i Šafářová už v Hobartu dohrály, Kvitová titul neobhájí

Tenistky Iveta Benešová a Lucie Šafářová skončily na turnaji v Hobartu hned v úvodním kole. Benešová podlehla nejvýše nasazené Anabel Medinaové-Garriguesové 5:7 a 3:6, Šafářová vzdala v třetím setu Ukrajince Kateryně Bondarenkové.

Foto: Michael Caronna, Reuters

Iveta Benešová

Článek

Žebříčkově nejlepší Češka Benešová zahájila sezónu prohrou v prvním kole v Brisbane a ani druhý turnaj pro ni neměl delšího trvání. Španělka využila všechny tři brejkboly a ve čtvrtém vzájemném zápasu si připsala třetí vítězství. Benešová tak nenaváže na loňskou finálovou účast z Hobartu a čeká ji propad v žebříčku WTA.

Titul na turnaji v Hobartu neobhájí další Česka Petra Kvitová, která před rokem ve finále porazila právě Benešovou. Letos se ale musela Kvitová do hlavní soutěže prokousávat z kvalifikace a v posledním kole podlehla Belgičance Kirsten Flipkensové.

Šafářová se v Brisbane dostala tento týden do čtvrtfinále, kde podlehla pozdější vítězce Kim Clijstersové, v Hobartu se ale podobného úspěchu nedočká. S Bondarenkovou prohrála jasně první set 2:6, v tom druhém dokázala vyrovnat díky vítězství 7:4 v tie-breaku.

Za stavu 2:3 v rozhodující sadě ale musela vzdát kvůli nataženým hrudním svalům na levé straně. Zdravotní indispozice se podepsala na jejím servisu, při němž udělala deset dvojchyb.

Čiličovi se povedla obhajoba

Vítězství na turnaji v Čennaí obhájil Chorvat Marin Čilič. Druhý nasazený hráč porazil dvakrát 7:6 Stanislase Wawrinku ze Švýcarska a radoval se z první výhry ve vzájemném duelu z pěti pokusů.

Jednadvacetiletý Chorvat zahájil podobně i minulý rok, kdy ve finále přehrál domácího Somdeva Devvarmana. Tentokrát musel svést vyrovnanou bitvu se soupeřem mnohem zvučnějšího jména. V klíčových fázích získal přece jen více míčků než turnajová trojka Wawrinka a připsal si čtvrtý titul.

ČENNAÍ (tvrdý povrch)
Muži (dotace 398.250 dolarů)
Dvouhra - finále:
Čilič (2-Chorv.) - Wawrinka (3-Švýc.) 7:6 (7:2), 7:6 (7:3).
Čtyřhra - finále:
Granollers, Ventura (Šp.) - Lu Yen-hsun, Tipsarevič (Tchaj-wan/Srb.) 7:5, 6:2.
HOBART (tvrdý povrch):
Ženy (dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Medinaová-Garriguesová (1-Šp.) - Benešová (ČR) 7:5, 6:3, K. Bondarenková (3-Ukr.) - Šafářová (ČR) 6:2, 6:7 (4:7), 3:2 skreč, A. Bondarenková (4-Ukr.) - Bammerová (It.) 6:4, 6:1, Wozniaková (6-Kan.) - Rybáriková (SR) 6:3, 6:1, Šuaj Pcheng (Čína) - Cirsteaová (Rum.) 6:1, 6:4, Cornetová (Fr.) - Dulgheruová (Rum.) 6:1, 6:0.
Čtyřhra - 1. kolo:
Chuang Chia-jung, Peschkeová (Tchaj-wan/ČR) - Kudrjavcevová, Makarovová (Rus.) 6:4, 6:3.
SYDNEY (tvrdý povrch):
Ženy (dotace 600 000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Kuzněcovová (3-Rus.) - Klejbanovová (Rus.) 6:2, 6:7 (3:7), 7:5, Dementěvová (5-Rus.) - Schiavoneová (It.) 6:2, 7:5, Hantuchová (SR) - Razzanová (Fr.) 6:3, 6:0.

Reklama

Související témata: