Hlavní obsah

Murray: Mám velkou šanci vyhrát Australian Open

PRAHA

Vysokým sebevědomím hýří před Australian Open Brit Andy Murray. Dvaadvacetiletému tenistovi se minulý týden dařilo v Perthu na Hopmanově poháru smíšených dvojic a podle svých slov má skvělou formu. "Jsem velmi dobře připraven. Když budu hrát tak dobře jako v Perthu, mám velkou šanci vyhrát Australian Open," prohlásil Murray.

Článek

První grandslam sezóny, Australian Open, už pomalu klepe na dveře. V pondělí 18. ledna se na kurtech v Melbourne rozehrají první zápasy. Loni se zde z trofeje radoval Španěl Rafael Nadal. Kdo zvítězí letos, je zatím ve hvězdách... Brit Andy Murray však věří, že tím šťastlivcem bude právě on.

Minulý týden se dvaadvacetiletý Murray představil v australském Perthu na Hopmanově poháru smíšených dvojic. Tři zápasy skotský rodák suverénně vyhrál. Přemožitele našel až ve finále, v němž podlehl Španělu Tommymu Robredovi. Svou hru si ale Murray pochvaluje. "Hrál jsem celý týden velmi dobře. Můžu být opravdu spokojený," uvedl na oficiálním webu Hopmanova poháru Murray.

"Hopman Cup byl ideální přípravou před Australian Open. Když budu hrát tak jako v Perthu, mám velkou šanci Australian Open vyhrát," prohlásil Murray na stránkách deníku The Guardian. "Dobře se pohybuji na kurtu, jde mi servis a už dlouho jsem nehrál míče zezadu tak dobře jako nyní. Nevidím tedy důvod, proč by to nemělo vyjít," dodal skotský rodák, který zatím ještě žádný grandslam během své kariéry nevyhrál.

"Cítím, že jsem velmi dobře připravený. Týden ještě potrénuji a věřím, že na tom budu ještě lépe," dodal vítěz čtrnácti turnajů na okruhu ATP. "Myslím, že se soupeři mohou začít obávat, protože zase předvádím svou dobrou hru," uzavřel Murray.

Reklama