Hlavní obsah

Navrátil i Pála zůstávají kapitány českých tenisových týmů

PRAHA

Kapitáni českých tenisových týmů se podle očekávání pro letošní rok nemění. Daviscupový výběr po loňském postupu do finále opět povede Jaroslav Navrátil, Petr Pála bude mít nadále na starost ženy ve Fed Cupu. Oba ve středu ve funkcích potvrdil výkonný výbor tenisového svazu na návrh prezidenta Iva Kaderky.

Foto: Petr Horník, Právo

Nehrající kapitán českého týmu Jaroslav Navrátil

Článek

"Český tenis má za sebou nejúspěšnější rok historie, pokud jde o účinkování v kolektivních soutěžích. Finále v Davis Cupu je víc, než si mnozí dokázali před rokem byť jen pomyslet, a k finále děvčat ve Fed Cupu scházel míček," uvedl Kaderka v tiskové zprávě. Proto dostanou dosavadní realizační týmy šanci u tenisových výběrů pokračovat i v roce 2010. "Měly by mít možnost navázat na loňské úspěchy, vyrovnat se jim a v lepším případě je i překonat," dodal Kaderka.

Navrátil je kapitánem daviscupové reprezentace od podzimu 2006, kdy nahradil Cyrila Suka. Jeho bilance na lavičce činí šest výher a tři prohry, ale především dovedl Česko po 29 letech do finále. Loni tenisté porazili Francii, Argentinu a Chorvatsko a ztroskotali až v prosincovém boji o salátovou mísu na španělských hráčích.

"Bude pro mě ctí pokračovat v roli kapitána a jsem rád, že budeme mít možnost navázat na úžasný daviscupový rok 2009. Jsem přesvědčen, že i letos bude vše klapat a nám se podaří udělat opět dobrý výsledek, kterým tenisově poblázníme celou zem," uvedl Navrátil. K prvnímu kolu letos Češi pocestují do Belgie, kde budou hrát od 5. do 7. března.

Pála zůstane u tenistek třetím rokem. Bývalý deblový specialista převzal tým v roce 2008 po Aleši Kodatovi. "Vážím si potvrzení ve funkci," vzkázal Pála z Austrálie. "Věřím, že budeme mít s holkama možnost zažít něco podobného, co se dělo kolem Davis Cupu. Už proto, že loni scházelo tak malinko," připomněl semifinále s Američankami v Brně, v kterém tenistky nevyužily mečbol na postup do finále.

První kolo nového ročníku čeká tenistky již za necelý měsíc. Opět v Brně na výstavišti se střetnou 6. a 7. února s Němkami.

Reklama

Související témata: