Hlavní obsah

Tenisté budou hrát Davis Cup s Belgií na antuce v Bree

Čeští tenisté sehrají zápas prvního kola Světové skupiny Davisova poháru s Belgií na antuce ve městě Bree, kde žije bývalá světová jednička Kim Clijstersová. Utkání, které se uskuteční od 5. do 7. března, bude hostit hala pro 3500 diváků. Uvedl to server Davis Cupu.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Radost českých tenistů

Článek

"Jsem rád, že po dlouhých odkladech konečně víme, kde a na čem budeme hrát," uvedl kapitán Jaroslav Navrátil na facebooku českého daviscupového týmu. Antuku předpovídal již při zářijovém losu. "Takže nás to nijak nezaskočilo. Spíše je překvapením menší město s malou halou, a tak nečekáme žádnou bouřlivou atmosféru," doplnil Navrátil a hráčům přál, aby se jim dařilo v Austrálii.

Do Bree by mohlo přijet povzbudit tenisty poměrně hodně českých fanoušků a vytvořit jim skvělou atmosféru jako při semifinále v Poreči proti Chorvatsku. Město leží asi 830 kilometrů od Prahy a cesta by měla trval kolem devíti hodin.

Čeští tenisté vstoupí do zápasu po loňské finálové účast v roli favorita. S Belgií se svěřenci Jaroslava Navrátila střetli naposledy v únoru 2008 v Ostravě, kde v prvním kole zvítězili 3:2. O svém postupu rozhodli již po čtyřhře díky výhrám Radka Štěpánka a Tomáše Berdycha ve dvouhrách a po pětisetové bitvě v deblu.

Reklama

Související témata: