Hlavní obsah

V úterý bude hrát v Austrálii osm českých tenistů, Šafářová vyzve Williamsovou

V úterý by se mělo na Australian Open představit osm českých tenistů. Papírově nejtěžší soupeřku bude mít v druhém hracím dnu úvodního grandslamu sezóny Lucie Šafářová, která se utká se starší z amerických sester Williamsových Venus.

Foto: John Sommers II , Reuters

Lucie Šafářová na turnaji v Cincinnati

Článek

Česká ženská jednička Šafářová si s bývalou světovou jedničkou, kterou ještě neporazila, zahraje v Hisense Areně, což je druhý největší stadion v Melbourne Parku. Jejich čtvrtý vzájemný duel přijde na řadu jako čtvrtý v pořadí, program začne hodinu po půlnoci SEČ.

Kvůli tomu, že velká část dnešních zápasů se nedohrála kvůli dešti, čeká v úterý tenisty a diváky v Melbourne nabitý program. Zřejmě nejkratší dobu na kurtu z Čechů stráví Barbora Záhlavová-Strýcová, jejíž utkání s Reginou Kulikovou bylo přerušeno za stavu 7:6, 6:7, 4:3 (30:40) z pohledu podávající Češky.

Na druhý pokus by se měli svého startu na Australian Open dočkat Tomáš Berdych, Klára Zakopalová a Sandra Záhlavová, jejichž zápasy dnes ani nezačaly. Dále se představí zbývající český hráč na turnaji Jan Hájek, Renata Voráčová a Petra Kvitová.

Úterní program na Australian Open (začátky 01:00 SEČ)
Rod Laver Arena:
Sin-jün Chan (Čína) - Stosurová (13-Austr.), S. Williamsová (1-USA) - U. Radwaňská (Pol.), Federer (1-Švýc.) - Andrejev (Rus.), 9:00 Hewitt (22-Austr.) - Hocevar (Braz.), Coinová (Fr.) - Moliková (Austr.).
Hisense Arena:
Verdasco (9-Šp.) - Ball (Austr.), Jankovičová (8-Srb.) - Niculescuová (Rum.), Tsonga (10-Fr.) - Stachovskij (Ukr.), Šafářová (ČR) - V. Williamsová (6-USA), Djokovič (3-Srb.) - Gimeno-Traver (Šp.).
Margaret Court Arena:
Perryová (USA) - Ivanovičová (20-Srb.), Ebden (Austr.) - Monfils (12-Fr.), Jakimovová (Běl.) - Dellacquaová (Austr.), Lorenzi (It.) - Baghdatis (Kypr), nejdříve v 9:00 Južnyj (20-Rus.) - Gasquet (Fr.).
Kurt č. 7:
1. zápas: Berdych (21-ČR) - Haase (Niz.), 5. zápas: Hájek (ČR) - Ginepri (USA).
Kurt č. 10:
1. zápas: Zakopalová (ČR) - Erraniová (It.).
Kurt č. 11:
2. zápas: Záhlavová-Strýcová (ČR) - Kulikovová (Rus.).
Kurt č. 14:
4. zápas: Voráčová (ČR) - Petkovicová (Něm.).
Kurt č. 19:
4. zápas: Kvitová (ČR) - Craybasová (USA),
Kurt č. 21:
1. zápas: Vandewegheová (USA) - Záhlavová (ČR).

Reklama