Hlavní obsah

Manželka mi děti zakázala, smutní černý kůň Australian Open Davyděnko

Na tenisových kurtech zažívá nejlepší období své kariéry, v soukromí se ale musí hlídat. Ruský tenista Nikolaj Davyděnko může pít vodku pouze mixovanou s energetickými nápoji a na děti si musí počkat. Podle jeho ženy Iriny by totiž přestal trénovat a vydělávat peníze.

Foto: Tim Wimborne, Reuters

Ruský tenista Nikolaj Davyděnko na Australian Open

Článek

Vítězství na loňském Turnaji mistrů a letošní výhry nad Rogerem Federerem a Rafaelem Nadalem na turnaji v Dauhá udělaly z drobného Rusa černého koně letošního Australian Open. A Davyděnko svou pověst zatím potvrzuje. V prvních dvou kolech neprohrál ani set, ztratil dokonce jen deset her.

Výrazně zlepšených výkonů osmadvacetiletého tenisty a šestého hráče světového žebříčku si všimli také novináři, které začal hráč s přezdívkou „pavouk“ zajímat. A nevyptávají se ho pouze na tenis. „To je zajímavé, nemluvíme o tenise, ale o mém životě. To se mi s novináři stává poprvé,“ vyprávěl překvapivě. „Nejsem žádná Paris Hilton,“ vysvětluje muž, jenž měl dlouhou dobu problémy sehnat sponzora.

Po vodce usínám

Jedna z otázek se věnovala ruskému národnímu nápoji. „Většinou vodku mixuji s energetickým nápojem. Nepiji ji příliš a když už si ji dám samotnou, hned usnu. Jak vidíte, jsem totiž velmi hubený,“ vysvětloval 70 kilogramů vážící hráč, jenž byl v minulosti již na pozici světové trojky.

V domácnosti však má hlavní slovo jeho manželka Irina, která Nikolajovi prozatím odepřela možnost mít potomky. „Hrozně rád bych měl děti už teď, jako třeba Federer nebo Hewitt. Jsem stejně starý jako oni,“ vyprávěl překvapeným novinářům. „Ale moje žena s nimi nechce zůstávat doma. Cestuje se mnou,“ vysvětlil.

„Jsem teď v top 10 a ona se bojí, že kdybych měl děti, přestal bych na sobě tak usilovně pracovat,“ popisoval situaci tenista, který se na okruhu ATP pohybuje již přes deset let. „Ale možná je to pro mě tak lepší,“ dodal nakonec.

Reklama

Související témata: