Hlavní obsah

Byla jsem úplně mimo, uznala po debaklu Clijstersová

Jedna z favoritek Australian Open Kim Clijstersová opustila Melbourne po nejtěžší porážce od roku 2003, kdy ve finále Roland Garros podlehla krajance Justine Heninové 0:6 a 4:6. Vítězka loňského US Open v pátek ve třetím kole uhrála proti Rusce Nadě Petrovové jediný game.

Foto: David Grey, Reuters

Belgická tenistka Kim Clijstersová krátce po vypadnutí z Australian Open.

Článek

Ačkoli někdy skóre tenisových zápasů vypadá jednoznačněji než jeho průběh, v utkání Clijstersová - Petrovová byl výsledek přesným odrazem hry. Bývalá světová jednička získala v prvních sedmi gamech jen pět míčů a pouze vyhraná desátá hra ji dělila od potupné porážky 0:6, 0:6.

"Byla jsem úplně mimo. Vůbec jsem neměla cit pro míč," snažila se vysvětlit svůj výpadek patnáctá nasazená Clijstersová, jež v generálce na první grandslam sezony vyhrála turnaj v Brisbane a v prvních dvou utkáních v Melbourne neztratila set.

"Soupeřka hrála dobře, byla lepší, ale já jsem udělala hodně chyb a rozhodně jsem jí neukázala tu nejlepší Kim," řekla matka dvouleté dcery Jady Ellie. V předchozích čtyřech vzájemných duelech přitom Petrovovou porazila.

"Taková porážka je něco, co rozhodně nechcete, aby se stávalo moc často. Je k vzteku, že k tomu došlo v takové fázi turnaje. Ale to je sport, takové věci se dějí," dodala Clijstersová, jež při minulých pěti startech v Austrálii dosáhla vždy minimálně na semifinále.

Reklama